HÍREK

Covid járvány előtti szinten az ipari termelés

5,8%-kal nőtt az ipari termelés decemberben. A 2021.4. negyedévben 1,5%-kal magasabb teljesítményt produkálta az ipar, mint az azt megelőző negyedévben.

Az ipari termelés elérte a járvány előtti szintet az alapanyag, stb. nehézségek ellenére. A fő húzóerő feldolgozóipar volt az ipari termelésen belül.

Ami még szembetűnő, hogy a magyar ipar teljesítménye, köszönhetően jelentős beruházási volumennek, nem párhuzamosan változott a német ipari teljesítménnyel.

A következő időszakban hadiipari, élelmiszeripari, vegyipari beruházások miatt további pozitív hatások várhatóak az ipari termelésben.

Forrás: KSH, Takarékbank, GKI, zoldhitel.hu

zoldhitel

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »