HÍREK

8,2%-kal nőtt a GDP 2022 első negyedévében

A várakozásokat felülmúlóan 8,2%-kal nőtt a GDP az első negyedévben. A szakértők a 7-8 % sávba tették a várható növekedést, melyhez képest sikerült jobban telkesíteni a gazdaságnak.

2021 4. negyedévéhez képest 2,1%-os volt a növekedés mértéke. A növekedésben az áthúzódó hatások, az egyes ágazatok felülteljesítése, a covid miatti alacsonyabb bázis is hozzátett a nagyobb változáshoz.

Ágazati összevetésben a teljesítmény nagyobb növekedést produkáló részei:

  • ipari termelés
  • kiskereskedelmi forgalom
  • vendéglátás
  • szállítás, raktározás

Az építőipar növekedett ugyan, de a növekedés mértéke lassult a korábbi időszakhoz viszonyítva. A kiskereskedelmi forgalomban a bérváltozások, a háború miatti felhalmozás voltak a főbb alappillérek.

Az éves GDP növekedés várhatóan magasabb lesz a korábban tervezettnél, de a következő negyedévben már a háborús hatás jelei jobban láthatóak lesznek.

Érdemes továbbra is kihasználni a növekvő gazdasági lehetőségeket, illetve a kamatszint változása mellett mielőbb döntést hozni hiteligénylés kapcsán. További segítség a www.zoldhitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as központi számon elérhető.

Forrás: KSH, Zoldhitel.hu

 

zoldhitel

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

magyarok
munkaerőpiac

A magyarok munkahelyet váltanának

A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi  munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése

TOVÁBB OLVASOM »
Baross
Baross Gábor hitelprogram

Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram

EXIM: töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete, alig két hónap alatt a magyar vállalkozások több mint 139 milliárd forint

TOVÁBB OLVASOM »
Baross
Baross-program

Elindult a Zöld Alapok Tőkeprogram

Elindult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. zöld átállást segítő Zöld Alapok Tőkeprogramja Kétszázmilliárd forintos kerettel elindult a Baross Gábor Tőkeprogram második pillére, a Zöld Alapok Tőkeprogram.

TOVÁBB OLVASOM »