HÍREK

Továbbra sem látható visszaesés a hitelezésben

Továbbra sem látnak az MNB (Magyar Nemzeti Bank) szakértői visszaesést a hitelezéseben a bankok visszajelzései alapján. A kamatváltozás, a zöldhitel keretének kimerülése még nem éreztetik hatásukat.

A vállalati hitelezésben 11%-os volt az éves hitelezési növekedés a 2022. márciusában. Ezen belül a KKV szektor még ennél is jobban teljesített a maga 14%-os növekedésével.

A beruházási hitelek helyett a forgóeszközhitelek felé fordultak inkább a vállalkozások.

A lakossági hitelek a vállalati hiteleket meghaladóan, 13%-kal nőttek 2020.márciusában egy éves visszatekintésben. Ezzel együtt is elmarad a 2018-as csúcshoz képest a kihelyezett hitelállomány.

Márciusban a támogatott hitelek aránya közel fele volt a hitelkihelyezésnek, melyben a zöld lakáshitel adta a legnagyobb részt. Az átlagos hitelösszeg 13 millió Forintra nőtt a lakáshitelek esetében.

A lakáscélok megvalósítása a saját lakhatás, vagy befektetési céllal továbbra is erős családi törekvése a magyar lakosságnak. Ezekben az élethelyzetekben tudnak segíteni a Zöldhitel Csoport szakértői. A 06303426308-as telefonszámon vagy a www.zoldhitel.hu és www.zoldlakashitel.hu oldalakon várják a kérdéseket, kínálnak megoldásokat minden élethelyzetre szakértőink.

Forrás: MNB, www.zoldhitel.hu

 

 

zoldszechenyikartya-likviditas

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »
zöldenergia
elektromos autó

Tárgyalás a német döntéshozókkal

NGM: német gazdasági döntéshozókkal tárgyalt Nagy Márton Németországban A Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja németországi látogatásának keretében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter személyesen tárgyalt Robert Habeck a német

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Nőtt az építőipar termelése

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,2%-kal nőtt, az előző hónaphoz képest 8,5%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers

TOVÁBB OLVASOM »