HÍREK

MNB legfrissebb előrejelzése szerint hatalmas infláció lesz idén és jövőre is

Jelentős mértékben emelte az MNB az idei és a jövő évi inflációra vonatkozó várakozást a friss előrejelzésében.

Idén 11-12,6% között alakulhat az infláció a jegybank jelentése szerint, ami nagyon magas áremelkedési ütemet jelent. Három hónappal ezelőtt még 7,5-9,8% közötti átlagos pénzromlást vártak 2022-re. Az MNB most magasabb inflációt vár, mint a piaci elemzők.

 Az MNB előrejelzése szerint az infláció, ami májusban 10,7%-os volt, a következő hónapokban megközelítheti a 16%-ot.

Jövőre 6,8-9,2% közötti inflációra számít a jegybank.

A gazdasági növekedés idén 4,5-5,5% között alakulhat, ami jövőre 2-3% közé lassul. Vagyis a jegybank azzal kalkulál, hogy a következő hónapokban, illetve a jövő évben jelentős hatással lesz a magyar gazdaságra a globális gazdasági helyzet romlása, a gazdaság teljesítménye 2024-re már helyreáll, és addigra az infláció is megszelídül. 2,5-3,5%-os pénzromlás mellett 3-4%-kal nőhet a gazdaság.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#lakáspiac # ingatlanpiac #lakásvásárlás #zöldhitel #szakértői támogatás
Forrás: Portfolio, www.zoldhitel.hu

mérleg romlás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »