HÍREK

10 évig marad Széchenyi kártya

Gyakorlatilag minden sajtóorgánum lehozta tegnap, hogy kiemelten támogatják a kis és középvállalkozásokat és még 10 évig marad a Széchenyi kártya program.

2024-ben évi 198 milliárd Forint, majd 2034-ig évenként csökkentve 42,5 millárd Forint a kötelezettségvállalás felső korlátja. Ez azt jelenti, hogy ilyen mértékig lehet a programban finanszírozott vállalkozásoknak a hitelekhez kapcsolódóan kamat és egyéb díjakban támogatást nyújtani a költségvetés részről.

miért is olyan fontos ez a döntés? ahogy korábban írtuk gyakorlatilag mindenki a Széchenyi Kártya hitelprogram finanszírozást vette igénybe. 2020-2021-2022 összehasonlításban a kihelyezett vállalkozói hitelek 30-50-85% arányban eltolódtak a Széchenyi termékek irányába. Folyamatosan nőtt az arány és nemcsak a piaci kamatszint növekedésével. Nem lehet kitermelni 18-20%-os kamatozású hiteleket törlesztőit. Megfojtja a vállalkozásokat a referenciakamatozású hitelek törlesztőinek emelkedése. Aki teheti megpróbálja visszafizetni, kiváltani. Ha meglesznek a 2022-es teljes évre vonatkozó statisztikák, akkor nem fogunk meglepődni ha ez az arány 90% fölé fog kúszni.

Ma van az utolsó napja a jelenlegi kamatkondíciók mentén igényelhető, estrém alacsony kamatozású Széchenyi hitelek benyújtására. Decemberben a kockázatkezelők, hiánypótlások fogják a vállalkozások idegeit megtépázni. De megéri egy ilyen 0,5-3,5%-os nettó kamatozású hitellehetőségekért cserébe. Könnyebb lenne a vállalkozásoknak, ha belátnák, hogy hitelszakértők igénybevételével ezek a nehézségek elkerülhetőek, vagy csökkenthetőek.

Januártól növekedni fognak a Széchenyi Kártya termékek kamatai, de még mindig kedvező 5%-os értékre. Januártól 6 darab termék marad:

– folyószámlahitel

– likviditási hitel

– mikrohitel

– Széchenyi Turisztikai Kártya

– Agrár Széchenyi Beruházási Hitel

– Széchenyi Zöld Beruházási Hitel

Meg kell becsülni ezt a lehetőséget és megtalálni azokat a célokat, amelyek a vállalkozások működését, fejlődését segíthetik. El kell ismerni mind a kormányzat, mind a KAVOSZ pozitív hozzáállását, hogy ez a lehetőség biztosított.

Több olyan ügyfél van, aki elhamarkodottan döntött és még ezen feltételek mellett is adóságproblémába került.

Többször elmondtuk, hangsúlyozzuk, hogy tanácsadóink a vállalkozás működése, fejlesztése és a hozzá kapcsolódó finanszírozási megoldások megtalálásában állnak a vállalkozások rendelkezésére, legyen az kis, közepes, nagy cég.

Egyre nehezebb talpon maradni, de egy alaposan átgondolt és megvalósított beruházás, átmeneti finanszírozás, nemcsak az életben maradást, hanem a fejlődést, a versenytársakkal szembeni lépéselőnyt is biztosíthatja.

Kérj segítséget, szakértőink sok éves, több évtizedes finanszírozási, vállalkozói, pénzügyi, műszaki tapasztalattal rendelkeznek. További részletek Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) és a www.zoldszechenyikartya.hu  oldalakon.

oldalon.

biztosító

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

magyarok
munkaerőpiac

A magyarok munkahelyet váltanának

A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi  munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése

TOVÁBB OLVASOM »
Baross
Baross Gábor hitelprogram

Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram

EXIM: töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete, alig két hónap alatt a magyar vállalkozások több mint 139 milliárd forint

TOVÁBB OLVASOM »
Baross
Baross-program

Elindult a Zöld Alapok Tőkeprogram

Elindult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. zöld átállást segítő Zöld Alapok Tőkeprogramja Kétszázmilliárd forintos kerettel elindult a Baross Gábor Tőkeprogram második pillére, a Zöld Alapok Tőkeprogram.

TOVÁBB OLVASOM »