HÍREK

Beruházási rekord Magyarországon

2022-ben is megdőlt a beruházási rekord Magyarországon: 6,5 milliárd euró, azaz 2600 milliárd forint értékben érkezett befektetés. A befektetői listán Dél-Korea végzett az első helyen volumenben, de az újonnan létrehozott munkahelyek számát tekintve Németország vezet.

A magyarországi beruházási struktúra egészséges, a befektetések 48 százaléka Keletről, 42 százaléka Nyugatról érkezett, a magyar befektetések pedig elérték a 10 százalékot. A beruházások döntő többsége az elektromosautó-iparba érkezett.

A magyar gazdaság fejlődése érdekében, minél több munkahelyteremtő beruházásnak kell érkeznie az országba.
A jelenlegi COVID utáni, háború, inflációs környezetben minden eddiginél nagyobb jelentősége van annak, hogy 2022-ben újra megdőlt a beruházási rekord. Mindebben nagy szerepe van a kormányzat beruházásösztönzési rendszerének is, hiszen nagyon sok erőfeszítést tettünk annak érdekében, hogy itt találkozzon a keleti és a nyugati gazdaság.

A nagy nyugat-európai, német autógyártók hamarosan átállnak arra, hogy a nagyobb hangsúlyt az elektromos autók gyártására fektetik. Ehhez pedig elektromos akkumulátorokra van szükség, amelyeket alapvetően Keleten gyártanak a kínaiak és a koreaiak. Ugyanakkor ma már Magyarország is jó találkozási pontnak bizonyul a keleti és a nyugati gazdaság számára.

Magyarország lett az elektromos autóipari átállás Európa-bajnoka, a világon pedig úgy vagyunk harmadikak az elektromos akkumulátorok gyártásában, hogy a legnagyobb európai elektromos akkumulátor-gyártás építése 2023 elején fog megkezdődni, tehát az Európa-bajnoki cím után a világbajnoki címnek is reális várományosai vagyunk.

A 2022-ben érkezett beruházások 73 százaléka kötődik az elektromosautó-iparhoz. Ezen belül 43 százalék az elektromos akkumulátorgyártáshoz, 30 százalék pedig olyan autópari beruházás, aminek a fókusza ma már az elektromos vagy hibrid meghajtású autók gyártása.

Forrás: MTI, Kormány.hu, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

#covid#orosz#ukrán#háború#infláció#beruházás#kormány#rekord#legnagyobb#befektetők#Délkorea#Németország#Kelet#Nyugat#elektromos#hybrid#autóipar#akkumlátorgyártás#európabajnok#világbajnok#dobogó#Európa

tanácsadás
mesterséges

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

magyarok
munkaerőpiac

A magyarok munkahelyet váltanának

A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi  munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése

TOVÁBB OLVASOM »
Baross
Baross Gábor hitelprogram

Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram

EXIM: töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete, alig két hónap alatt a magyar vállalkozások több mint 139 milliárd forint

TOVÁBB OLVASOM »
Baross
Baross-program

Elindult a Zöld Alapok Tőkeprogram

Elindult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. zöld átállást segítő Zöld Alapok Tőkeprogramja Kétszázmilliárd forintos kerettel elindult a Baross Gábor Tőkeprogram második pillére, a Zöld Alapok Tőkeprogram.

TOVÁBB OLVASOM »