HÍREK

Csökkenő részvény árfolyamok

A BUX a főbb európai tőzsdeindexekkel összhangban mozgott, csökkenő részvény árfolyamokat láthattunk 

Budapest, 2023. február 6., hétfő (MTI) – A Budapesti Értéktőzsde részvény indexe, a BUX 602,48 pontos, 1,33 százalékos csökkenéssel, 44 793,85 ponton zárt hétfőn.

A részvénypiac forgalma 8,0 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek a pénteki záráshoz képest.
Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: az európai piacok, így a BÉT is zuhant. A BUX 1,33 százalékos esése összhangban van a főbb európai indexekkel.

Az elemző szerint az Európában és Amerikában is látható részvénypiaci esés legfőbb oka, hogy pénteken az Amerikai Egyesült Államokból erős munkaerőpiaci adatok érkeztek. Ebből a piaci szereplők arra következtettek, hogy messzebb van még a kamatemelési ciklus vége, ez pedig negatívan hat a részvényárakra.

Az OTP árfolyamát az is befolyásolta, hogy leminősítéseket kapott a Moody’s hitelminősítőtől. A Mooody’s leminősítette az OTP Bank lejárattal rendelkező alárendelt deviza adósságát, valamint egy fokozattal rontotta az OTP Jelzálogbank Zrt. hosszú lejáratú kibocsátói minősítését is.

  • A Mol árfolyama 58 forinttal, 2,12 százalékkal 2682 forintra csökkent, 860,2 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 1,49 százalékkal 10 565 forintra esett, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 5,5 forinttal, 1,46 százalékkal 370,50 forintra gyengült, forgalma 53,2 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,37 százalékkal 8070 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,4 milliárd forintot ért el.
  • A BUMIX 3621,23 ponton zárt hétfőn, ez 22,80 pontos, 0,63 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva

#részvény #BÉT #OTP #MOL #MagyarTelekom #Richter #Equilor

Forrás: www.bet.hu; www.mti.hu; Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

részvényMTI 2023. február 6., hétfő 17:43

OTP

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

zöldenergia
elektromos autó

Tárgyalás a német döntéshozókkal

NGM: német gazdasági döntéshozókkal tárgyalt Nagy Márton Németországban A Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja németországi látogatásának keretében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter személyesen tárgyalt Robert Habeck a német

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Nőtt az építőipar termelése

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,2%-kal nőtt, az előző hónaphoz képest 8,5%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

MNB:kockázatos a kriptoeszközök

MNB: fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök, kriptotőzsdék. A kriptopiaci szereplők által működtetett ökoszisztéma még felügyelet, garanciális és kárviselési szabályok nélkül működik Magyarországon. Ezért alapvető,

TOVÁBB OLVASOM »
zöld
zöld átállás

Zöldátállás zöld pénzügyi megoldásokkal

E21: zöldátállás csak zöld pénzügyi megoldásokkal lehetséges. Zöld tőkepiac, zöld pénzügyi termékek, zöldülő banki törekvések. A zöld pénzügyi megoldások témája köré szerveződött az Energia21 legutóbbi

TOVÁBB OLVASOM »