HÍREK

Teltház minden szállás esetében?

MTÜ szállás adatok: teltházas hosszú hétvégével indult a május

Csaknem 200 ezer vendég 362 ezer éjszakát töltött el a hazai szállás helyeken a május elsejei hosszú hétvégén, így ezek a napok 7 milliárd forint bevételt hoztak – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-vel.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint az idei május elsejei hosszú hétvégén a belföldi vendégek adták az összes vendégéjszaka 52 százalékát. A magyarok 187 ezer éjszakát töltöttek el a szálláshelyeken, a külföldi turisták is csak alig kevesebbet, 175 ezret – tájékoztatott az MTÜ.

A vendégek mintegy harmada Budapestre érkezett. A fővárosban 106 ezer vendégéjszakát töltöttek el, túlnyomó, 87 százalékos többségben a külföldiek. A legtöbben Lengyelországból (11 százalék) érkeztek, ami nagyban köszönhető a pápa látogatásának. Kiemelten sok angol, német, olasz és cseh vendég is érkezett – tette hozzá az ügynökség.

A legtöbb vendégéjszakát a főváros után a Balatonnál töltötték el: 30 ezer vendég 57 ezer éjszakát. A Balatont a Mátra-Bükk (32 ezer vendégéjszaka) és Budapest környéke (22 ezer vendégéjszaka) követte. A magyar utazók többsége Sopron, Zalakaros, Eger, Gyula és Hajdúszoboszló felé vette az irányt. Míg a külföldiek Budapest mellett a fürdővárosokat keresték fel, így kiemelt forgalmat bonyolított le Hajdúszoboszló, Hévíz, Bük, Gyula és Eger.

A szálláshelytípusokat tekintve a szállodák mellett a magán- és egyéb szálláshelyeket választották a legtöbben. A háromnapos első májusi hétvégén a turisták 7 milliárd forintot hagytak a szálláshelyeken, ebből 260 millió forintot SZÉP-kártyával fizettek.

Az NTAK adatokból az látszik, hogy ígéretes lesz a május, sokan indulnak útnak a pünkösdi hétvégén is – közölték.

Míg egész áprilisban 2,8 millió vendégéjszakát regisztráltak, májusra már most 2,1 millió éjszakára érkezett foglalás – írták.

Kiemelkedő az érdeklődés a pünkösdi hosszú hétvége iránt is, erre az időszakra már most csaknem dupla annyi éjszakát foglaltak le a vendégek (230 ezer), mint tavaly ilyenkor.

Már tervezed, lefoglalnád a nyaralást? Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#szállás #nyaralás #utazás #május #hosszúhétvége #pápalátogatás

Forrás: www.mti.hu; Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

szállás

MTI 2023. május 5., péntek 9:06

szállás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

magyarok
munkaerőpiac

A magyarok munkahelyet váltanának

A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi  munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése

TOVÁBB OLVASOM »
Baross
Baross Gábor hitelprogram

Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram

EXIM: töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete, alig két hónap alatt a magyar vállalkozások több mint 139 milliárd forint

TOVÁBB OLVASOM »
Baross
Baross-program

Elindult a Zöld Alapok Tőkeprogram

Elindult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. zöld átállást segítő Zöld Alapok Tőkeprogramja Kétszázmilliárd forintos kerettel elindult a Baross Gábor Tőkeprogram második pillére, a Zöld Alapok Tőkeprogram.

TOVÁBB OLVASOM »
fizetésemelés
munkaerőpiac

Fizetésemelés: tízből hat cég tervezi

Fizetésemelés: idén tízből hat cég tervezi Idén az év elején tízből hat cég tervezi fizetésemelés adását, erre leginkább a fizikai munkaerőt foglalkoztató nagyvállalatok dolgozói számíthatnak.

TOVÁBB OLVASOM »