HÍREK

KKV támogatás Magyarországon

György László KKV támogatás helyzetéről: a támogatási források több mint háromnegyedét a kis- és középvállalkozások kapják Magyarországon

A támogatási források több mint háromnegyedét a kis- és középvállalkozások (kkv) kapják Magyarországon. – hangsúlyozta György László kormánybiztos kedden az M1 aktuális csatornán.

Elmondta, Magyarországon a mikro-, kis- és középvállalkozások adják a foglalkoztatottak kétharmadát és a hazai hozzáadott érték felét állítják elő.

A Makronóm Intézet kutatása alapján a műsorban elhangzott, hogy 3 év alatt, idén februárig több mint 3600 milliárd forint támogatást ítéltek oda. Ezen beruházásösztönző, munkahelyvédelmi, munkahelyteremtő és kutatás-fejlesztési támogatás 77 százalékát a mikro-, kis- és középvállalkozásokhoz került. Míg a 23 százalékát a nagyvállalatok kapták.

A kormánybiztos kiemelte, a foglalkoztatáshoz és a hozzáadott értéktermelő képességükhöz mérten a kkv-k sokkal több támogatást kapnak Magyarországon, mint a multik. Ez azt mutatja, hogy a kkv-k a legnagyobb nyertesei a magyar gazdaságpolitikának – tette hozzá.

Az utóbbi időszak válságaira utalva a kormánybiztos szólt arról is, hogy a magyar gazdaságpolitika egyedülálló volt a világban, mert a vállalkozásokon keresztül támogatta a családokat. A beruházásösztönző politikának köszönhetően a vállalkozásoknak most vannak kapacitásaik, piaci lehetőségeik. Egyre több befektető új helyszín után néz, a multicégek új beszállítókat keresnek.

György László elmondta, a Makronóm Intézet kutatásából kiderült az is, hogy 2010 óta a visegrádi régióban a magyar kkv-k termelékenysége növekedett a legnagyobb ütemben. Mintegy 45 százalékkal, megelőzve a lengyel, cseh és szlovák vállalkozásokat.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#KKV_támogatás #forrás #KKV #támogatás

Forrás: www.mti.hu; Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

KKV támogatás

MTI 2023. május 9., kedd 9:03

AM

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

magyarok
munkaerőpiac

A magyarok munkahelyet váltanának

A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi  munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése

TOVÁBB OLVASOM »
Baross
Baross Gábor hitelprogram

Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram

EXIM: töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete, alig két hónap alatt a magyar vállalkozások több mint 139 milliárd forint

TOVÁBB OLVASOM »
Baross
Baross-program

Elindult a Zöld Alapok Tőkeprogram

Elindult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. zöld átállást segítő Zöld Alapok Tőkeprogramja Kétszázmilliárd forintos kerettel elindult a Baross Gábor Tőkeprogram második pillére, a Zöld Alapok Tőkeprogram.

TOVÁBB OLVASOM »