HÍREK

A magyar hitelpiac csúcsot döntött 2021-ben

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2021-ben 2020-hoz képest 22%-kal, 2019-hez képest 11%-kal nőtt a háztartások hitelfelvétele.

A legnagyobb növekedés a lakáshiteleknél volt 40%-kal 2020-hoz képest, míg a személyi kölcsönök 39%-kal nőttek. A babaváró hiteleknél 10%-ot meghaladó csökkenés volt tapasztalható 2020-2021 viszonylatában, amit a januári igénylésekben ismét láttunk a Zöldhitel Csoportnál.

A lakáshitelek piacán a növekedést egyértelműen a zöldlakáshitel vezérelte, de a családtámogatásokat nagy számban vették igénybe az ügyfelek mind a piaci partnereink visszajelzései szerint, mind a saját adataink alapján.

A lakáshitelek és személyi kölcsönök, melyek a hitelállomány 61%-át teszik ki, növekedési üteme következtében 6500 milliárd Forintot ért el a hitelállomány. A hitelmoratórium is közrejátszott az állományváltozásban.

A kamatszint (lakáshitelek kb. 50%-a 1 éves vagy rövidebb kamatperiódusú) a lakáshiteleknél tovább nőtt és ezt prognosztizáljuk az idei évre is. A személyi kölcsönök esetében is kamatszint növekedést látnak szakértőink 2022-ben.

Forrás: MNB, zoldhitel.hu

GDP növekedés

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

mesterséges intelligencia
mesterséges intelligencia

Fontos a mesterséges intelligencia

NMHH: Magyarországon is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia. Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem  a mesterséges intelligencia alkalmazására nem képesek(MI). Azon médiavállalatok,

TOVÁBB OLVASOM »
családbarát
munkahely

Családbarát munkahelyek kialakítása

Hornung Ágnes: ismét lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására. Ismét pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakítására a családokért felelős államtitkárság. Közölte Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Az építőipar termelése csökkent

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 6,3, az előző hónaphoz képest 2,8%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 márciusában az építőipar termelésének volumene a nyers adatok

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
ingatlanpiac

Az ingatlanpiac erősödik

Az ingatlanpiac az év eddigi legerősebb hónapját zárta áprilisban. A magyarországi ingatlanpiac áprilisban az év eddigi legerősebb hónapját zárta. A becsült 11 200 adásvétel éves

TOVÁBB OLVASOM »