HÍREK

A kamatstop kiterjesztéséről döntött a magyar kormány

A korábbi jelzálog típusú lakáshiteleket érintő kamatstop döntés után a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is kiterjesztik a könnyítést.

A jelzáloghitelekhez hasonlóan az október végi szinten rögzítik a lakáscélú lízingszerződések kamatait. A márciusi lízingdíjaknál lesz először érezhető a változás, amiben pl. a januári túlfizetés is meg fog jelenni.

Az eddig érintett kb. 500 ezer családon felül újabb néhány ezer család kap ezzel segítséget.

Továbbra is érdemes átgondoltan, felelősen hiteldöntést hozni, melyben segít a Zöldhitel Csoport, a www.zoldlakashitel.hu oldalon történő tájékozódáson át a hiteligénylésig.

Forrás: Kormányzati Tájékoztatási Központ, Zöldhitel.hu

csaladok-otthonteremtesi-kedvezmenye-vasarlas

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

zöld átállás
zöld átállás

Zöld átállás a nehéziparban?

GFM-államtitkár: a nehézipar jövőjét a zöld átállás jelenti   A magyar kormány álláspontja, hogy a nehézipar jövőjét Európában és Magyarországon is a zöld átállás jelenti

TOVÁBB OLVASOM »
vagyonbiztosítás
vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás kötés a vállalatoknak Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítás konstrukciót kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

TOVÁBB OLVASOM »
ipari termelés
ipari termelés

Csökkent az ipari termelés

Az ipari termelés 2,6%-kal csökkent, viszont a legnagyobb súlyú járműgyártás 14,4%-kal bővült 2023 júliusában az ipari termelés volumene 2,6%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
KGFB

Növekvő KGFB kárkifizetések

MNB: lassult a kgfb-kárráfordítás növekedésének üteme   A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) kárkifizetései 10 százalékkal emelkedtek az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

TOVÁBB OLVASOM »
export import
export import

Csökkenő export és import

697 millió euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, miközben az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az export oldalon 16, az import oldalon 11%-kal csökkent

TOVÁBB OLVASOM »