HÍREK

Gyorsultak a beruházások az első negyedévben

2022. első negyedévében 8,7%-kal nőtt a beruházások volumene. A növekedésben a legnagyobb szerepet a lakossági és vállalkozói beruházások jelentették, míg az állami beruházások csökkentek.

A beruházások közel 60%-át kitevő építőipari beruházások 10%-kal nőttek, míg a fennmaradó részt adó gépek és berendezések 7%-kal emelkedtek.

Nagyon magas, 70%-os a gépek, berendezések esetében az import aránya. A növekedés alapját a hazánkban beruházó külföldi cégek adták.

A járvány negatív hatásait a kormányzati támogatások, a kedvezményes hitelprogramok segítségével sikeresen kezelte a kormány, MNB és a bankok.

A kamatszint változása, a háborús helyzet a további beruházások tekintetében nem ad elbizakodottságra alapot.

Érdemes a növekvő piaci szereplőkkel lépést tartani, a kereslet kielégítésére megoldásokat kínálni. Beruházások finanszírozásában, a hozzá kapcsolódó projektek lebonyolításában, átvilágításban, üzletfejlesztési javaslatok kidolgozásában szakértőink állnak rendelkezésre. További információ a www.zoldhitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as központi számon elérhető.

Forrás: KSH, Takarékbank, www.zoldhitel.hu

mérleg romlás

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

zöld átállás
zöld átállás

Zöld átállás a nehéziparban?

GFM-államtitkár: a nehézipar jövőjét a zöld átállás jelenti   A magyar kormány álláspontja, hogy a nehézipar jövőjét Európában és Magyarországon is a zöld átállás jelenti

TOVÁBB OLVASOM »
vagyonbiztosítás
vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás kötés a vállalatoknak Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítás konstrukciót kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

TOVÁBB OLVASOM »
ipari termelés
ipari termelés

Csökkent az ipari termelés

Az ipari termelés 2,6%-kal csökkent, viszont a legnagyobb súlyú járműgyártás 14,4%-kal bővült 2023 júliusában az ipari termelés volumene 2,6%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
KGFB

Növekvő KGFB kárkifizetések

MNB: lassult a kgfb-kárráfordítás növekedésének üteme   A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) kárkifizetései 10 százalékkal emelkedtek az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

TOVÁBB OLVASOM »
export import
export import

Csökkenő export és import

697 millió euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, miközben az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az export oldalon 16, az import oldalon 11%-kal csökkent

TOVÁBB OLVASOM »