HÍREK

Gyorsultak a beruházások az első negyedévben

2022. első negyedévében 8,7%-kal nőtt a beruházások volumene. A növekedésben a legnagyobb szerepet a lakossági és vállalkozói beruházások jelentették, míg az állami beruházások csökkentek.

A beruházások közel 60%-át kitevő építőipari beruházások 10%-kal nőttek, míg a fennmaradó részt adó gépek és berendezések 7%-kal emelkedtek.

Nagyon magas, 70%-os a gépek, berendezések esetében az import aránya. A növekedés alapját a hazánkban beruházó külföldi cégek adták.

A járvány negatív hatásait a kormányzati támogatások, a kedvezményes hitelprogramok segítségével sikeresen kezelte a kormány, MNB és a bankok.

A kamatszint változása, a háborús helyzet a további beruházások tekintetében nem ad elbizakodottságra alapot.

Érdemes a növekvő piaci szereplőkkel lépést tartani, a kereslet kielégítésére megoldásokat kínálni. Beruházások finanszírozásában, a hozzá kapcsolódó projektek lebonyolításában, átvilágításban, üzletfejlesztési javaslatok kidolgozásában szakértőink állnak rendelkezésre. További információ a www.zoldhitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as központi számon elérhető.

Forrás: KSH, Takarékbank, www.zoldhitel.hu

mérleg romlás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

termék
termék külkereskedelem

Termék-külkereskedelmi többlet

Márciusban 1,6 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, februárhoz képest az export és az import kiigazított volumene egyaránt 2,0%-kal csökkent. 2024. márciusban a  termék kivitel

TOVÁBB OLVASOM »
turizmus
turizmus

MTÜ: forgalmas volt a Pünkösd

MTÜ: az év eddigi legforgalmasabb hosszú hétvégéje volt a pünkösdi. Mintegy 280 ezer vendég csaknem 530 ezer vendégéjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken a pünkösdi

TOVÁBB OLVASOM »
bankrendszer
MNB

MNB: stabil a magyar bankrendszer

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer. A magyar bankrendszer továbbra is stabil, sokkellenálló-képessége erős, ugyanakkor a tavalyi kiemelkedő jövedelmezőség után a profitja 2024-ben csökkenni

TOVÁBB OLVASOM »