HÍREK

Rémálom a lakáskeresés Magyarországon

Az elszálló árak és a gyenge kínálat mellett óriási gondot jelent az ingatlanosok felkészületlensége vagy a hamis információkat tartalmazó hirdetések sokasága is.

 Az utóbbi években ingatlan árak elszálltak az, óriási problémát jelent az eladók felkészületlensége, azaz, hogy egyszerűen hiányzik rengeteg alapvető információ. Egy „átlagember” esetében teljesen tolerálható, hiszen ha nincs gyakorlata valakinek az ingatlan értékesítésben, akkor nem várható el tőle, hogy mindenre kapásból tudja a választ, minden dokumentum kéznél legyen…

… nem beszélve arról, hogy számos esetben a hirdetések egyszerűen fals információkat tartalmaznak az árral, az elhelyezkedéssel vagy az ingatlan állapotával kapcsolatban.

 Ár: az egyik legfontosabb szempont nyilván, amit tudnak az eladók is, és amivel valamiért mégis akarnak néhányan trükközni. Mint például amikor valaki megnézni egy érdekesnek tűnő lakást, és a helyszínen közlik vele, hogy egyébként a hirdetésben megadott ár már nem él, hanem annál többet kérnek, mert már valaki tett magasabb ajánlatot, az finoman szólva sem kifejezetten fair. Emellett arra is akad példa, hogy egy ingatlant 50 millióért hirdetnek, de kiderül, hogy van hozzá egy garázs vagy tároló, amit kötelezően meg kell venni mondjuk 5 millióért. Így ez már nem egy 50 milliós, hanem egy 55 milliós ár, ami azért egyáltalán nem ugyanaz.

 Anyagi ügyek:

Mennyi a közös költség? Mennyi a havi rezsi? Milyen a fűtési rendszer? Vannak-e egyedi mérők (hőmennyiség, vízóra)? Van-e a társasháznak tartozása, esetleg megtakarítása? Rendelkezik felújítási alappal? Ezek mind-mind alapvető fontosságú dolgok, amelyeket érdemes minél hamarabb letisztázni. Akár előzetesen el lehet küldeni az erre vonatkozó kérdéseket, amelyekre azért viszonylag hamar meg lehet szerezni a válaszokat. Nem árt elkérni a szervezeti működési szabályzatot (SZMSZ) vagy a ház alapító okiratát sem, abban is lehetnek olyan infók, amelyek alapvetően befolyásolhatják egy-egy vásárlási döntés meghozatalát.

 Ingatlan elhelyezkedése:

A hirdetésekben sokszor csak a környék van megadva, de ha valaki komolyan érdeklődik, és megtekintené az ingatlant, akkor értelemszerűen megkapja a pontos címet is. Na, ilyenkor érdemes fellapozni a Google Térképet, és az utcakép funkció használatával feltérképezni a környéket.

 Ingatlan állapota:

Manapság, amikor anyag- és szakemberhiány van, akkor kiemelt jelentőséggel bír a megvásárolni kívánt ingatlan műszaki állapota. Azaz, hogy szükség van-e, és ha igen, akkor milyen mértékű felújításra. Muszáj rákérdezni arra, hogy milyen anyagokat használtak, miből van a födém például, mert ez utóbbi alapvetően befolyásolhatja a terhelhetőséget, illetve az esetlegesen átszűrődő zaj mértékét. Ugyanilyen fontossággal bír a nyílászárók, az elektromos hálózat, a vízvezetékrendszer állapota is.

Számos hirdetésből hiányzik az értelmezhető minőségű képek, amelyeken látszik is valami az ingatlanból, valamint az alaprajz.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony-gyors és megbízható ingatlanközvetítés, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#lakáspiac #ingatlanpiac #lakásvásárlás #zöldhitel #szakértői támogatás
Forrás: Forbes, www.zoldhitel.hu

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

mesterséges intelligencia
mesterséges intelligencia

Fontos a mesterséges intelligencia

NMHH: Magyarországon is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia. Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem  a mesterséges intelligencia alkalmazására nem képesek(MI). Azon médiavállalatok,

TOVÁBB OLVASOM »
családbarát
munkahely

Családbarát munkahelyek kialakítása

Hornung Ágnes: ismét lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására. Ismét pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakítására a családokért felelős államtitkárság. Közölte Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Az építőipar termelése csökkent

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 6,3, az előző hónaphoz képest 2,8%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 márciusában az építőipar termelésének volumene a nyers adatok

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
ingatlanpiac

Az ingatlanpiac erősödik

Az ingatlanpiac az év eddigi legerősebb hónapját zárta áprilisban. A magyarországi ingatlanpiac áprilisban az év eddigi legerősebb hónapját zárta. A becsült 11 200 adásvétel éves

TOVÁBB OLVASOM »