HÍREK

Átverések az ingatlanpiacon?

Az online megoldások többek között az ingatlanvásárlást is teljesen átalakították az elmúlt évtizedekben. Az internetnek hála sokkal több hirdetést érünk el, és sokkal pontosabban tudjuk szűrni az eladásra kínált ingatlanokat, mint bármikor. A túlnyomóan pozitív változások mellett azonban pár negatív következmény is megjelent, a kevés megadott adat, vagy a félrevezető képek miatt sokan érzik magukat átverve. Probléma továbbá, hogy a legtöbb esetben nem tudjuk megnézni egy adott lakás pontos címét, így már az is előzetes egyeztetéshez kötött, hogy legalább kívülről megvizsgálhassuk az ingatlanokat. Ezt a problémát igyekszik megoldani többek között az Időszerződés is.

Az online portálokon megtalálható ingatlanhirdetések jelentős részét ingatlanközvetítő szakemberek teszik közzé, akik jutalékért cserébe gyorsabban, jobb áron próbálják meg eladni a tulajdonosok házát. Az ingatlanok címét a közvetítők viszont szinte soha nem adják meg, mert meg akarják védeni magukat.

Ha látható lenne a hirdetett ingatlan pontos címe, a vevők megkerülhetnék a közvetítőket és közvetlenül is felvehetnék a kapcsolatot a kiválasztott ingatlan tulajdonosával, hogy jobb árat alkudhassanak ki. Ezzel a közvetítők zsebében kevesebb pénz maradna. Az is bevett gyakorlat, hogy nem az ingatlan pontos címén találkozik a közvetítő a potenciális vevőkkel azért, hogy megtekintési nyilatkozatot írhassanak alá még azelőtt, mielőtt megtekintenék az ingatlant.

Az Időszerződés segítségével az érdeklődők úgy tudhatják meg egy ingatlan pontos címét és tájékozódhatnak a környékről mondjuk a Google Streetview segítségével, hogy nem kell időpontot egyeztetniük a közvetítővel és órákat utazniuk csak azért, hogy megtekintsenek egy ingatlant. Az online szerződés megkötésével az érdeklődő előszűrheti, hogy érdemes-e élőben is megtekintenie a kiválasztott ingatlant, közben pedig az ingatlanos is védve maradhat, hiszen a vevő már nem kerülheti meg a későbbiekben sem.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket.

További információ és segítség a www.zoldhitel.hu  Ingatlanközvetítés és értékbecslés | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#ingatlan #lakáspiac #online #szakértőitámogatás

Forrás: Portfolio, www.zoldhitel.hu

ingatlanközvetítés

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »