HÍREK

Emelkedő államkötvény átlaghozam

Emelkedett a 3, 5 és 10 éves államkötvény típusok aukciós átlaghozama

 

A meghirdetett mennyiségnél 5,0 milliárd forinttal kisebb összegben, 55,0 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvény típusokat csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK 25 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 20 milliárd forintért 5 éves és 15 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 41,0 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK 25,0 milliárd forintot fogadott el. Az aukciós átlaghozam 9,45 százalék volt, 25 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakultnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 3 éves lejáratú kötvényekre 9,95 százalék volt.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 37,5 milliárd forintnyi ajánlatából 20,0 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 7 bázisponttal magasabb, 8,17 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 8,06 százalék volt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 17,4 milliárd forintból, csökkentett értékesítéssel, 10,0 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 7,43 százalék volt, 9 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 7,37 százalék volt.

#ÁKK #államkötvény #aukció #hozam #államadóság

Forrás: www.mti.hu; Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

államkötvény

kormány

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

termék
termék külkereskedelem

Termék-külkereskedelmi többlet

Márciusban 1,6 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, februárhoz képest az export és az import kiigazított volumene egyaránt 2,0%-kal csökkent. 2024. márciusban a  termék kivitel

TOVÁBB OLVASOM »
turizmus
turizmus

MTÜ: forgalmas volt a Pünkösd

MTÜ: az év eddigi legforgalmasabb hosszú hétvégéje volt a pünkösdi. Mintegy 280 ezer vendég csaknem 530 ezer vendégéjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken a pünkösdi

TOVÁBB OLVASOM »
bankrendszer
MNB

MNB: stabil a magyar bankrendszer

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer. A magyar bankrendszer továbbra is stabil, sokkellenálló-képessége erős, ugyanakkor a tavalyi kiemelkedő jövedelmezőség után a profitja 2024-ben csökkenni

TOVÁBB OLVASOM »