HÍREK

Emelkedő államkötvény átlaghozam

Emelkedett a 3, 5 és 10 éves államkötvény típusok aukciós átlaghozama

 

A meghirdetett mennyiségnél 5,0 milliárd forinttal kisebb összegben, 55,0 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvény típusokat csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK 25 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 20 milliárd forintért 5 éves és 15 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 41,0 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK 25,0 milliárd forintot fogadott el. Az aukciós átlaghozam 9,45 százalék volt, 25 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakultnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 3 éves lejáratú kötvényekre 9,95 százalék volt.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 37,5 milliárd forintnyi ajánlatából 20,0 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 7 bázisponttal magasabb, 8,17 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 8,06 százalék volt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 17,4 milliárd forintból, csökkentett értékesítéssel, 10,0 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 7,43 százalék volt, 9 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 7,37 százalék volt.

#ÁKK #államkötvény #aukció #hozam #államadóság

Forrás: www.mti.hu; Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

államkötvény

külkereskedelem

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

zöld átállás
zöld átállás

Zöld átállás a nehéziparban?

GFM-államtitkár: a nehézipar jövőjét a zöld átállás jelenti   A magyar kormány álláspontja, hogy a nehézipar jövőjét Európában és Magyarországon is a zöld átállás jelenti

TOVÁBB OLVASOM »
vagyonbiztosítás
vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás kötés a vállalatoknak Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítás konstrukciót kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

TOVÁBB OLVASOM »
ipari termelés
ipari termelés

Csökkent az ipari termelés

Az ipari termelés 2,6%-kal csökkent, viszont a legnagyobb súlyú járműgyártás 14,4%-kal bővült 2023 júliusában az ipari termelés volumene 2,6%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
KGFB

Növekvő KGFB kárkifizetések

MNB: lassult a kgfb-kárráfordítás növekedésének üteme   A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) kárkifizetései 10 százalékkal emelkedtek az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

TOVÁBB OLVASOM »
export import
export import

Csökkenő export és import

697 millió euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, miközben az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az export oldalon 16, az import oldalon 11%-kal csökkent

TOVÁBB OLVASOM »