HÍREK

Nőtt a SZÉP kártya forgalom

A vendégéjszakák száma 22%-kal nőtt 2021 decemberéhez képest és nőtt a SZÉP kártya forgalom

2022 decemberében a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, közösségi szálláshelyeken) 725 ezer vendég 1,7 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 28, a vendégéjszakáké 22%-kal emelkedett 2021 decemberéhez viszonyítva. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 4,3, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 44%-kal növekedett. 2022-ben a belföldi vendégek 18, a külföldiek 106%-kal több vendégéjszakát töltöttek el, mint az előző évben.

2022. decemberben:

belföldi vendégek száma 12, a vendégéjszakáké 4,3%-kal nőtt az előző év azonos hónapjához képest. A vendégek száma 373 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 830 ezer volt. Utóbbiak 77%-át szállodákban töltötték, ahol a vendégéjszakák száma 7,7%-kal magasabb volt az egy évvel korábbinál. A forgalom a panziókban 4,2%-kal csökkent, a közösségi szálláshelyeken 6,2%-kal emelkedett a 2021. decemberihez viszonyítva. A két legnépszerűbbnek bizonyuló turisztikai régióban, a Budapest–Közép-Duna-vidéken és a Balatonon a belföldivendég-éjszakák 23, illetve 21%-át regisztrálták.

külföldi vendégek száma 52, a vendégéjszakáké 44%-kal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest. A szálláshelyekre érkezett 352 ezer vendég összesen 908 ezer vendégéjszakát töltött el. Ezek 84%-át szállodákban töltötték, ahol a vendégéjszakák száma 44%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, ahol a külföldivendég-éjszakák 74%-át regisztrálták.

Az összes bruttó árbevétel 43 milliárd forintot tett ki, amely folyó áron 58%-kal magasabb volt az előző évinél.

Széchenyi Pihenőkártyával a kereskedelmi szálláshelyeken 4,0%-kal többet, 2,1 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok.

1991 kereskedelmi szálláshely, köztük 826 szálloda és 884 panzió volt nyitva a hónap egy részében vagy egészében.

Az összes vendégéjszaka 52%-át külföldi vendégek töltötték el.

2022-ben az előző évhez képest:

A kereskedelmi szálláshelyeken mintegy 45%-kal több, összesen 26 millió vendégéjszakát regisztráltak. A belföldi vendégek 18, a külföldiek 106%-kal több (15 millió, illetve 11 millió) vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken.

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 69%-kal nőtt, és 464 milliárd forintot tett ki.

#Szépkártya #szálláshely #vendégéjszakák #szálloda #panzió #kemping #vendég

Forrás: www.ksh.hu; Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

vendégéjszakák szállás

villamosenergia

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

zöldenergia
elektromos autó

Tárgyalás a német döntéshozókkal

NGM: német gazdasági döntéshozókkal tárgyalt Nagy Márton Németországban A Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja németországi látogatásának keretében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter személyesen tárgyalt Robert Habeck a német

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Nőtt az építőipar termelése

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,2%-kal nőtt, az előző hónaphoz képest 8,5%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

MNB:kockázatos a kriptoeszközök

MNB: fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök, kriptotőzsdék. A kriptopiaci szereplők által működtetett ökoszisztéma még felügyelet, garanciális és kárviselési szabályok nélkül működik Magyarországon. Ezért alapvető,

TOVÁBB OLVASOM »