HÍREK

OECD munkanélküliségi adatok

Az OECD-országokban stagnált a munkanélküliség áprilisban

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban áprilisban átlagosan 4,8 százalék volt a munkanélküliség, harmadik egymást követő hónapban állt ezen a szinten, miközben a fiatalok körében a ráta rekordalacsonyra csökkent.

A szervezet honlapjára felkerült jelentés szerint áprilisban a munkanélküliek száma márciushoz képest 124 ezerrel, 33 millió 42 ezerre csökkent.
A munkanélküliség 10 OECD-országban a márciusi szinten maradt, 14 országban csökkent és 9 országban nőtt. Nyolc országban a munkanélküliség rekordmélyen, vagy annak közelében állt áprilisban.
A nők körében a munkanélküliség a márciusi szinten, 5 százalékon stagnált áprilisban, a férfiak esetében 4,7 százalékról 4,6 százalékra mérséklődött.
A fiatalok (15 és 24 év közöttiek) munkanélküliségi rátája a márciusi 10,4 százalékról 10,2 százalékra esett áprilisban, ami 2005 óta a legalacsonyabb.
Az eurózónában a munkanélküliség rekordalacsonyra, 6,5 százalékra süllyedt a márciusi 6,6 százalékról, az Európai Unióban pedig 6 százalékon stagnált áprilisban.
Az Egyesült Államokban a munkanélküliség a márciusi 3,5 százalékról áprilisban 3,4 százalékra csökkent, Németországban 2,9 százalékon,  Franciaországban pedig 7 százalékon stagnált, Olaszországban 7,9 százalékról 7,8 százalékra, Spanyolországban pedig 12,8 százalékról 12,7 százalékra mérséklődött.
Áprilisban a munkanélküliség egyebek között Ausztriában 4,5 százalékról 5,1 százalékra, Ausztráliában 3,5 százalékról 3,7 százalékra, Finnországban pedig 6,6 százalékról 6,9 százalékra emelkedett.

Autót vásárolnál? Vagy nagyobb javítás miatt hitelre volna szükséged? Látogass el Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkra és add meg igényed, szakértőink ajánlatokat készítenek számodra. 

#oecd #munkanélküliség #EU #USA #fiatal_munkanélküliség

Forrás: www.mti.hu  www.zoldhitel.hu

OECD

MTI 2023. június 13., kedd 7:49

pályázat

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

napenergia
napelem

Kifizetések a Napenergia programban

Koncz Zsófia: hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban. Tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Az MNB csökkentette az alapkamatot

Kamatdöntés – Az MNB 100 bázisponttal csökkentette az alapkamatot A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő

TOVÁBB OLVASOM »
elektromos autó
elektromos autó

Magyarországon a BYD – beruházás

Szijjártó Péter: Magyarország a BYD-beruházással diktálni fogja egy technológiai világforradalom tempóját A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

MNB: 300 MRD Ft védi a bankrendszert

MNB: háromszáz milliárdos betétbiztosítási, szanálási vagyon védi a bankrendszer biztonságát A  pénteki közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentette: a banki betéteseket védő Országos Betétbiztosítási

TOVÁBB OLVASOM »
program
mezőgazdaság

A földértékesítési program folytatódik

AM: tovább folytatódik a földértékesítési program Több mint 1300 darab, 10 hektárnál kisebb területű, állami tulajdonú földet kínálnak eladásra nyilvános pályázat útján. A földértékesítési program

TOVÁBB OLVASOM »
4iG
4iG

4iG: Új vállalatban az űrtechnika

Önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját a 4iG A novemberben bejelentett transzformációval összhangban önálló holding társaságba vonja össze űripari és technológiai érdekeltségeit a 4iG

TOVÁBB OLVASOM »