HÍREK

OECD munkanélküliségi adatok

Az OECD-országokban stagnált a munkanélküliség áprilisban

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban áprilisban átlagosan 4,8 százalék volt a munkanélküliség, harmadik egymást követő hónapban állt ezen a szinten, miközben a fiatalok körében a ráta rekordalacsonyra csökkent.

A szervezet honlapjára felkerült jelentés szerint áprilisban a munkanélküliek száma márciushoz képest 124 ezerrel, 33 millió 42 ezerre csökkent.
A munkanélküliség 10 OECD-országban a márciusi szinten maradt, 14 országban csökkent és 9 országban nőtt. Nyolc országban a munkanélküliség rekordmélyen, vagy annak közelében állt áprilisban.
A nők körében a munkanélküliség a márciusi szinten, 5 százalékon stagnált áprilisban, a férfiak esetében 4,7 százalékról 4,6 százalékra mérséklődött.
A fiatalok (15 és 24 év közöttiek) munkanélküliségi rátája a márciusi 10,4 százalékról 10,2 százalékra esett áprilisban, ami 2005 óta a legalacsonyabb.
Az eurózónában a munkanélküliség rekordalacsonyra, 6,5 százalékra süllyedt a márciusi 6,6 százalékról, az Európai Unióban pedig 6 százalékon stagnált áprilisban.
Az Egyesült Államokban a munkanélküliség a márciusi 3,5 százalékról áprilisban 3,4 százalékra csökkent, Németországban 2,9 százalékon,  Franciaországban pedig 7 százalékon stagnált, Olaszországban 7,9 százalékról 7,8 százalékra, Spanyolországban pedig 12,8 százalékról 12,7 százalékra mérséklődött.
Áprilisban a munkanélküliség egyebek között Ausztriában 4,5 százalékról 5,1 százalékra, Ausztráliában 3,5 százalékról 3,7 százalékra, Finnországban pedig 6,6 százalékról 6,9 százalékra emelkedett.

Autót vásárolnál? Vagy nagyobb javítás miatt hitelre volna szükséged? Látogass el Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkra és add meg igényed, szakértőink ajánlatokat készítenek számodra. 

#oecd #munkanélküliség #EU #USA #fiatal_munkanélküliség

Forrás: www.mti.hu  www.zoldhitel.hu

OECD

MTI 2023. június 13., kedd 7:49

éves szaldó

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

zöld átállás
zöld átállás

Zöld átállás a nehéziparban?

GFM-államtitkár: a nehézipar jövőjét a zöld átállás jelenti   A magyar kormány álláspontja, hogy a nehézipar jövőjét Európában és Magyarországon is a zöld átállás jelenti

TOVÁBB OLVASOM »
vagyonbiztosítás
vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás kötés a vállalatoknak Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítás konstrukciót kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

TOVÁBB OLVASOM »
ipari termelés
ipari termelés

Csökkent az ipari termelés

Az ipari termelés 2,6%-kal csökkent, viszont a legnagyobb súlyú járműgyártás 14,4%-kal bővült 2023 júliusában az ipari termelés volumene 2,6%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
KGFB

Növekvő KGFB kárkifizetések

MNB: lassult a kgfb-kárráfordítás növekedésének üteme   A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) kárkifizetései 10 százalékkal emelkedtek az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

TOVÁBB OLVASOM »
export import
export import

Csökkenő export és import

697 millió euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, miközben az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az export oldalon 16, az import oldalon 11%-kal csökkent

TOVÁBB OLVASOM »