HÍREK

OECD munkanélküliségi adatok

Az OECD-országokban stagnált a munkanélküliség áprilisban

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban áprilisban átlagosan 4,8 százalék volt a munkanélküliség, harmadik egymást követő hónapban állt ezen a szinten, miközben a fiatalok körében a ráta rekordalacsonyra csökkent.

A szervezet honlapjára felkerült jelentés szerint áprilisban a munkanélküliek száma márciushoz képest 124 ezerrel, 33 millió 42 ezerre csökkent.
A munkanélküliség 10 OECD-országban a márciusi szinten maradt, 14 országban csökkent és 9 országban nőtt. Nyolc országban a munkanélküliség rekordmélyen, vagy annak közelében állt áprilisban.
A nők körében a munkanélküliség a márciusi szinten, 5 százalékon stagnált áprilisban, a férfiak esetében 4,7 százalékról 4,6 százalékra mérséklődött.
A fiatalok (15 és 24 év közöttiek) munkanélküliségi rátája a márciusi 10,4 százalékról 10,2 százalékra esett áprilisban, ami 2005 óta a legalacsonyabb.
Az eurózónában a munkanélküliség rekordalacsonyra, 6,5 százalékra süllyedt a márciusi 6,6 százalékról, az Európai Unióban pedig 6 százalékon stagnált áprilisban.
Az Egyesült Államokban a munkanélküliség a márciusi 3,5 százalékról áprilisban 3,4 százalékra csökkent, Németországban 2,9 százalékon,  Franciaországban pedig 7 százalékon stagnált, Olaszországban 7,9 százalékról 7,8 százalékra, Spanyolországban pedig 12,8 százalékról 12,7 százalékra mérséklődött.
Áprilisban a munkanélküliség egyebek között Ausztriában 4,5 százalékról 5,1 százalékra, Ausztráliában 3,5 százalékról 3,7 százalékra, Finnországban pedig 6,6 százalékról 6,9 százalékra emelkedett.

Autót vásárolnál? Vagy nagyobb javítás miatt hitelre volna szükséged? Látogass el Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkra és add meg igényed, szakértőink ajánlatokat készítenek számodra. 

#oecd #munkanélküliség #EU #USA #fiatal_munkanélküliség

Forrás: www.mti.hu  www.zoldhitel.hu

OECD

MTI 2023. június 13., kedd 7:49

pályázat

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

termék
termék külkereskedelem

Termék-külkereskedelmi többlet

Márciusban 1,6 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, februárhoz képest az export és az import kiigazított volumene egyaránt 2,0%-kal csökkent. 2024. márciusban a  termék kivitel

TOVÁBB OLVASOM »
turizmus
turizmus

MTÜ: forgalmas volt a Pünkösd

MTÜ: az év eddigi legforgalmasabb hosszú hétvégéje volt a pünkösdi. Mintegy 280 ezer vendég csaknem 530 ezer vendégéjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken a pünkösdi

TOVÁBB OLVASOM »
bankrendszer
MNB

MNB: stabil a magyar bankrendszer

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer. A magyar bankrendszer továbbra is stabil, sokkellenálló-képessége erős, ugyanakkor a tavalyi kiemelkedő jövedelmezőség után a profitja 2024-ben csökkenni

TOVÁBB OLVASOM »