HÍREK

Indul az atlétikai vb szombaton

Atlétikai vb – Tizenkilenc magyar indul az első napon

A 63 fős magyar csapatból elsőként a gyalogló Helebrandt Máté mutatkozik be a szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságon, a nyitó napon rajta kívül 18 hazai versenyző lesz érdekelt.

A férfi 20 kilométeres gyaloglás mezőnye 8.50-kor rajtol el a Hősök teréről és itt is ér célba. Helebrandt Máté eddigi legjobb eredményét a 2017-es londoni világbajnokságon ért el, ahol 50 kilométeren országos csúccsal az ötödik lett. Most a világranglista 37. helyezettjeként vehet részt a vb-n.

Már az első napon dobókörbe lép a magyar válogatott éremesélyese, Halász Bence. Kalapácsvetésben a maximális, három atléta indul hazai közönség előtt, a vb-bronzérmes és Eb-második Halászon kívül Rába Dániel és Varga Donát. A férfi kalapácsvetés döntőjét a szombati selejtező után vasárnap rendezik.

A 4×400 méteres vegyes váltóban viszont már az első napon győztes hirdetnek. A magyar négyestől nagy bravúr lenne bekerülni az esti döntőbe, de az idén futott 3:17.42 perces országos csúcs körüli eredménnyel erre is mutatkozik esély.

Megkezdik kétnapos küzdelmüket a hétpróbázók, köztük két magyar, a fedett Eb-bronzérmes Krizsán Xéniával és a szintén a 2021-es tető alatti kontinensbajnokságon hatodik Nemes Ritával.

Készülsz az iskolakezdésre? Utazást tervezel? Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#atlétikai_vb #atlétika #vb #világbajnokság #sport #Budapest

atlétikai vb

Forrás: www.mti.hu  Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)
MTI 2023. augusztus 18., péntek 7:30

atlétikai vb

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

termék
termék külkereskedelem

Termék-külkereskedelmi többlet

Márciusban 1,6 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, februárhoz képest az export és az import kiigazított volumene egyaránt 2,0%-kal csökkent. 2024. márciusban a  termék kivitel

TOVÁBB OLVASOM »
turizmus
turizmus

MTÜ: forgalmas volt a Pünkösd

MTÜ: az év eddigi legforgalmasabb hosszú hétvégéje volt a pünkösdi. Mintegy 280 ezer vendég csaknem 530 ezer vendégéjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken a pünkösdi

TOVÁBB OLVASOM »
bankrendszer
MNB

MNB: stabil a magyar bankrendszer

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer. A magyar bankrendszer továbbra is stabil, sokkellenálló-képessége erős, ugyanakkor a tavalyi kiemelkedő jövedelmezőség után a profitja 2024-ben csökkenni

TOVÁBB OLVASOM »