HÍREK

Gyengélkedik az euróövezet gazdasága

Csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye augusztusban

Az elemzők által vártnál jobban csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye augusztusban a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) szerdán ismertetett előzetes értékei szerint.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat egyaránt követő kompozit BMI augusztusra vonatkozó előzetes értéke 2020 november óta legalacsonyabb szintre, 47 pontra gyengült a júliusi 48,6 pontról. Elemzők kevésbé romló mutatóra, 48,5 pontra számítottak.

A szolgáltatóipari BMI 30 havi mélypontra, 48,3 pontra süllyedt augusztusban a júliusi 50,9 pontról, a mutató idén először került a zsugorodást a növekedéstől elválasztó 50 pont alá. Elemzők 50,5 pontos értéket vártak.

A feldolgozóipari BMI háromhavi csúcsra 43,7 pontra emelkedett a júliusi 42,7 pontról. Hét hónapon belül először erősödött a mutató. Elemzők romló indexre, 42,6 pontra számítottak.

Az augusztusra vonatkozó végleges feldolgozóipari BMI adatot szeptember 1-én, a szolgáltatóipari és az összetett BMI adatokat szeptember 5-én ismertetik.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu)  vagy a Kapcsolat | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) menüpontokban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#euróövezet #EU #gazdaság #teljesítmény #BMI #beszerzés #menedzser #index

euróövezet

Forrás: www.mti.hu Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

MTI 2023. augusztus 23., szerda 11:04

ipari termelés

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

zöld átállás
zöld átállás

Zöld átállás a nehéziparban?

GFM-államtitkár: a nehézipar jövőjét a zöld átállás jelenti   A magyar kormány álláspontja, hogy a nehézipar jövőjét Európában és Magyarországon is a zöld átállás jelenti

TOVÁBB OLVASOM »
vagyonbiztosítás
vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás kötés a vállalatoknak Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítás konstrukciót kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

TOVÁBB OLVASOM »
ipari termelés
ipari termelés

Csökkent az ipari termelés

Az ipari termelés 2,6%-kal csökkent, viszont a legnagyobb súlyú járműgyártás 14,4%-kal bővült 2023 júliusában az ipari termelés volumene 2,6%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
KGFB

Növekvő KGFB kárkifizetések

MNB: lassult a kgfb-kárráfordítás növekedésének üteme   A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) kárkifizetései 10 százalékkal emelkedtek az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

TOVÁBB OLVASOM »
export import
export import

Csökkenő export és import

697 millió euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, miközben az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az export oldalon 16, az import oldalon 11%-kal csökkent

TOVÁBB OLVASOM »