HÍREK

Gyengélkedik az euróövezet gazdasága

Csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye augusztusban

Az elemzők által vártnál jobban csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye augusztusban a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) szerdán ismertetett előzetes értékei szerint.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat egyaránt követő kompozit BMI augusztusra vonatkozó előzetes értéke 2020 november óta legalacsonyabb szintre, 47 pontra gyengült a júliusi 48,6 pontról. Elemzők kevésbé romló mutatóra, 48,5 pontra számítottak.

A szolgáltatóipari BMI 30 havi mélypontra, 48,3 pontra süllyedt augusztusban a júliusi 50,9 pontról, a mutató idén először került a zsugorodást a növekedéstől elválasztó 50 pont alá. Elemzők 50,5 pontos értéket vártak.

A feldolgozóipari BMI háromhavi csúcsra 43,7 pontra emelkedett a júliusi 42,7 pontról. Hét hónapon belül először erősödött a mutató. Elemzők romló indexre, 42,6 pontra számítottak.

Az augusztusra vonatkozó végleges feldolgozóipari BMI adatot szeptember 1-én, a szolgáltatóipari és az összetett BMI adatokat szeptember 5-én ismertetik.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu)  vagy a Kapcsolat | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) menüpontokban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#euróövezet #EU #gazdaság #teljesítmény #BMI #beszerzés #menedzser #index

euróövezet

Forrás: www.mti.hu Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

MTI 2023. augusztus 23., szerda 11:04

AM

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »
zöldenergia
elektromos autó

Tárgyalás a német döntéshozókkal

NGM: német gazdasági döntéshozókkal tárgyalt Nagy Márton Németországban A Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja németországi látogatásának keretében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter személyesen tárgyalt Robert Habeck a német

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Nőtt az építőipar termelése

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,2%-kal nőtt, az előző hónaphoz képest 8,5%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers

TOVÁBB OLVASOM »