HÍREK

Csökkenő SZÉP kártya költés

A vendégek száma 4,3%-kal nőtt, a vendégéjszakáké 1,0%-kal csökkent 2022 júliusához képest, a SZÉP kártya költés csökkent

2023 júliusában a turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 2,2 millió vendég 6,4 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 4,3%-kal magasabb, a vendégéjszakáké 1,0%-kal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 8,4%-kal csökkent, a külföldivendég-éjszakáké 13%-kal emelkedett. 2023. január–júliusban a belföldi vendégek 8,1%-kal kevesebb, a külföldiek 13%-kal több vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken, mint az előző év azonos időszakában. SZÉP kártya költések közel 9%-kal csökkentek.

2023. júliusban:

A vendégek száma összességében 4,3%-kal nőtt, a vendégéjszakáké 1,0%-kal csökkent a turisztikai szálláshelyeken. A vendégéjszakák 62%-át a kereskedelmi szálláshelyek adták, ahol a forgalom 2,3%-kal visszaesett. A magán- és egyéb szálláshelyeken 1,2%-kal több vendégéjszakát regisztráltak, mint egy évvel korábban.

belföldi vendégek száma 3,6, a vendégéjszakáké 8,4%-kal csökkent az előző év azonos hónapjához képest. A vendégek száma 1,3 millió, az eltöltött vendégéjszakáké 3,9 millió volt a turisztikai szálláshelyeken; ezen belül a kereskedelmi szálláshelyeken 837 ezer vendéget és 2,3 millió vendégéjszakát regisztráltak. Utóbbiak 57%-át szállodákban töltötték el, ahol a vendégéjszakák száma 9,4%-kal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. A magán- és egyéb szálláshelyeken eltöltött belföldivendég-éjszakák száma 8,2%-kal csökkent 2022 júliusához viszonyítva. A két legnépszerűbb turisztikai térségben2, a Balaton és a Mátra–Bükk turisztikai szálláshelyein a belföldivendég-éjszakák 42, illetve 8,2%-át regisztrálták, Budapest részesedése 4,8% volt.

külföldi vendégek száma 19, a vendégéjszakáké 13%-kal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest. A turisztikai szálláshelyekre érkezett 907 ezer vendég 2,6 millió vendégéjszakát töltött el, amelyek közül 628 ezer vendéget és 1,6 millió vendégéjszakát a kereskedelmi szálláshelyeken regisztráltak. Utóbbiak 65%-át szállodákban töltötték, ahol a vendégéjszakák száma 8,0%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. A magán- és egyéb szálláshelyeken eltöltött külföldivendég-éjszakák száma 22%-kal bővült 2022 júliusához viszonyítva. Budapest turisztikai szálláshelyein a külföldivendég-éjszakák 45%-át regisztrálták, a legnépszerűbb turisztikai térség pedig a Balaton volt, 24%-os részesedéssel.

Összesen 33 803 turisztikai szálláshely, ezen belül 3034 kereskedelmi, illetve 30 769 magán- és egyéb szálláshely fogadott vendégeket.

kereskedelmi szálláshelyek közül 1005 szálloda és 1203 panzió volt nyitva július egy részében vagy egészében.

kereskedelmi szálláshelyeken az összes bruttó árbevétel 75 milliárd forint volt, ez folyó áron 15%-kal magasabb az egy évvel korábbinál.

Széchenyi Pihenőkártyával folyó áron 8,9%-kal kevesebbet, 5,6 milliárd forintot költöttek a kártyatulajdonosok a kereskedelmi szálláshelyeken.

2023. január–júliusban az előző év azonos időszakához képest:

A turisztikai szálláshelyeken 0,6%-kal több, összesen 22,4 millió vendégéjszakát regisztráltak.

belföldi vendégek 8,1%-kal kevesebb, a külföldiek 13%-kal több (12,0 millió, illetve 10,4 millió) vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu)  vagy a Kapcsolat | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) menüpontokban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#SZÉP_kártya #KSH #szállás #foglalás #szálláshely #hotel #panzió #apartman

SZÉP kártya

Forrás: www.ksh.hu  Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

SZÉP kártya

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »
zöldenergia
elektromos autó

Tárgyalás a német döntéshozókkal

NGM: német gazdasági döntéshozókkal tárgyalt Nagy Márton Németországban A Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja németországi látogatásának keretében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter személyesen tárgyalt Robert Habeck a német

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Nőtt az építőipar termelése

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,2%-kal nőtt, az előző hónaphoz képest 8,5%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers

TOVÁBB OLVASOM »