HÍREK

Marad az éves szaldó?

Korábban több alkalommal adtunk hírt a napelem elszámolásokat (éves szaldó, havi szaldó, bruttó elszámolás) érintő változásokról.

Az Európai Uniós szabályokra hivatkozva Lantos Csaba Miniszter úr adta legutóbb hírül, hogy az éves szaldó elszámolás meg fog szűnni 2024. január 1-től.

Óriási felháborodást váltott ki nemcsak a családok, hanem szakmai körökben is.

A mai napon Kocsi Máté Fidesz Frakcióvezető posztjában arra kérte Lantos Csabát, hogy a már megvalósult családi napelem beruházások esetében vizsgálja felül  az éves szaldó elszámolás visszaállítását.

Az igencsak hosszú megtérülési időket még tovább rontaná az éves szaldó elszámolás megszüntetése.

Ezek a 2-5 milliós családi napelem rendszerek a konstrukciótól függően 6-8-10 év alatt térülnének meg. Illetve az éves szaldó elszámolás megszüntetésével talán soha meg nem térülő beruházások volnának.

Nemcsak a megtérülést, hanem a fenntartható környezeti megoldásokat is támogatva, de a kormányzat bízunk benne felülvizsgálja és a családi napelemek esetében fenntartja az éves szaldó elszámolást.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#éves_szaldó #napelem #havi_szaldó #bruttó_elszámolás #napenergia

éves szaldó

Forrás:  Facebook, Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

 

éves szaldó

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

zöld átállás
zöld átállás

Zöld átállás a nehéziparban?

GFM-államtitkár: a nehézipar jövőjét a zöld átállás jelenti   A magyar kormány álláspontja, hogy a nehézipar jövőjét Európában és Magyarországon is a zöld átállás jelenti

TOVÁBB OLVASOM »
vagyonbiztosítás
vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás kötés a vállalatoknak Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítás konstrukciót kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

TOVÁBB OLVASOM »
ipari termelés
ipari termelés

Csökkent az ipari termelés

Az ipari termelés 2,6%-kal csökkent, viszont a legnagyobb súlyú járműgyártás 14,4%-kal bővült 2023 júliusában az ipari termelés volumene 2,6%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
KGFB

Növekvő KGFB kárkifizetések

MNB: lassult a kgfb-kárráfordítás növekedésének üteme   A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) kárkifizetései 10 százalékkal emelkedtek az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

TOVÁBB OLVASOM »
export import
export import

Csökkenő export és import

697 millió euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, miközben az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az export oldalon 16, az import oldalon 11%-kal csökkent

TOVÁBB OLVASOM »