HÍREK

Többszörösére nőtt K&H Bank profit

A K&H Bank eredménye jelentősen megugrott az első fél évben

A K&H Bank első féléves eredménye 35,8 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 9,7 milliárdhoz viszonyítva; a számokat a hitelezés és a bővülő ügyfélkör is felfelé húzta – derült ki a pénzintézet hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója kiemelte, hogy a kormányzati intézkedések, a 33 milliárd forint összegű banki extraprofit-adó negatív hatása ellenére “újra jó teljesítményt nyújtottak”.

Kifejtette: az első fél évben a lakossági ügyfelek száma meghaladta a 815 ezret. Vagyis 2022 első fél évének végéhez képest 5 százalékkal több magánszemélyt szolgáltak ki. A rendszeresen jövedelmet átutaló ügyfelek száma átlépte az 555 ezret. Ami azt jelenti, hogy 7 százalékkal többen választották a pénzintézetet elsődleges bankjuknak.

Gombás Attila, a K&H Csoport pénzügyi vezetője rávilágított arra, hogy a bank hitelállománya 18 százalékkal nőtt egy év alatt. Így elérte a 2713 milliárd forintot. Az év első fél évében 297 milliárd forint új hitelt helyezett ki a pénzintézet, ebből 38 milliárd forintot tett ki a lakossági jelzáloghitel.

A vállalati hitelállomány egyetlen év alatt 30 százalékkal bővült. Így az első fél év végére a bank piaci részesedése elérte a 10 százalékot ebben a szegmensben az egy évvel korábbi 9,1 százalékkal szemben.

Azzal folytatta, hogy a pénzintézet aktív szerepet vállal a magyar vállalkozások és nagyvállalatok finanszírozásában, valamint a gazdaság fejlesztésében, illetve az állami finanszírozási programokban.

A Széchenyi Kártya Program szerződéses összege június végére meghaladta a 160 milliárd forintot. Míg a Baross Gábor-program keretében 123 milliárd forint hitelt helyeztek ki. Ami 15 százalékos piaci részesedést jelent – részletezte.

Azt is hozzátette, hogy júniusban együttműködést írtak alá az Európai Beruházási Alappal. Így elérhető az uniós garanciaprogram, amelynek célja a hazai kkv-k versenyképességének, illetve fenntarthatósági, innovációs és digitalizációs beruházásainak ösztönzése, valamint a munkahelyteremtés támogatása.

A bank közölte, hogy a lakossági megtakarítási piacon a betétekből a befektetési alapok és az államkötvények felé történt átrendeződés. A befektetési alapoknál a kezelt vagyon 32,3 százalékkal, 1136 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Nik Vincke, a K&H Biztosító vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a cégcsoport biztosítója az első fél évben 0,8 milliárd forintos veszteséget könyvelt el az extraprofit-adó elszámolás miatt a tavaly ilyenkori 1,7 milliárd forintos veszteséggel szemben.

Közölte, hogy valamennyi üzletág kétszámjegyű növekedést mutatott az előző évhez képest: a nem életbiztosítási területen a díjbevétel 16 százalékkal nőtt és elérte a 36,1 milliárd forintot, az életbiztosítások 22 százalékkal nőttek.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#K&H_BANK #KH #bank #biztosítás #lakossági_hitel #vállalati_hitel #széchenyi_kártya #KKV #életbiztosítás

K&H Bank

Forrás: www.mti.hu Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

MTI 2023. szeptember 11., hétfő 15:35

K&H Bank

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

napenergia
napelem

Kifizetések a Napenergia programban

Koncz Zsófia: hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban. Tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Az MNB csökkentette az alapkamatot

Kamatdöntés – Az MNB 100 bázisponttal csökkentette az alapkamatot A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő

TOVÁBB OLVASOM »
elektromos autó
elektromos autó

Magyarországon a BYD – beruházás

Szijjártó Péter: Magyarország a BYD-beruházással diktálni fogja egy technológiai világforradalom tempóját A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

MNB: 300 MRD Ft védi a bankrendszert

MNB: háromszáz milliárdos betétbiztosítási, szanálási vagyon védi a bankrendszer biztonságát A  pénteki közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentette: a banki betéteseket védő Országos Betétbiztosítási

TOVÁBB OLVASOM »
program
mezőgazdaság

A földértékesítési program folytatódik

AM: tovább folytatódik a földértékesítési program Több mint 1300 darab, 10 hektárnál kisebb területű, állami tulajdonú földet kínálnak eladásra nyilvános pályázat útján. A földértékesítési program

TOVÁBB OLVASOM »
4iG
4iG

4iG: Új vállalatban az űrtechnika

Önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját a 4iG A novemberben bejelentett transzformációval összhangban önálló holding társaságba vonja össze űripari és technológiai érdekeltségeit a 4iG

TOVÁBB OLVASOM »