HÍREK

Visszaeső részvény kibocsátások

EY: lelassultak a részvény kibocsátások, a pénzügyileg stabil cégeket keresik a befektetők

Világszerte visszaestek a tőzsdei bevezetések (részvény kibocsátások), miközben a befektetők számára a kiemelkedő növekedésnél fontosabbá vált a vállalatok stabilitása és értékteremtő képessége. – mutat rá az EY nemzetközi tanácsadó legfrissebb jelentésében.

Az MTI-hez elküldött összefoglaló szerint globálisan 968 tőzsdei bevezetés valósult meg összesen 101,2 milliárd dollár értékben 2023 első kilenc hónapjában. Ami 5, illetve 32 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest.

Az Európát, valamint a Közel-Keletet, Indiát és Afrikát magába foglaló gazdasági régió (EMEIA) piacain az idén eddig 286 részvénykibocsátás történt 21,9 milliárd dollár értékben. Ez éves szinten 2 százalékos növekedés az ügyletek számát tekintve, értékük azonban 44 százalékkal esett vissza.

A szűkülő likviditás és az emelkedő költségek miatt a befektetők a kockázatos, de nagy növekedést ígérő cégek helyett most a biztos alapokkal rendelkező vállalatok felé fordulnak.

Ennek megfelelően felértékelődnek az olyan alapvető szempontok, mint az

  • erős pénzügyi mérleg,
  • a kiegyensúlyozott forgalom,
  • illetve a gazdasági stabilitás.

– jelezte Paulovits Márton, az EY felvásárlásokkal és akvizíciókkal foglalkozó területének igazgatója a közleményben.

A technológiai szektor az év eleje óta elért 200 ügylettel továbbra is a legaktívabb a piacokon. A mesterséges intelligenciával (MI) foglalkozó startupoknál nem volt jelentős növekedés a kibocsátásoknál. Azonban közülük egyre többen készülnek közülük tőzsdei bevezetésre. Az ipari szektor a második helyen zárt 195 ügylettel, amit a fogyasztói szektor követ 165 tőzsdei bevezetéssel – közölte az EY.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu)  vagy a Kapcsolat | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) menüpontokban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#részvény #EY #tőzsde #EU #USA #MI #mesterséges_inteligencia

részvény

Forrás: www.mti.hu

MTI 2023. október 12., csütörtök 5:00

részvény

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

zöldenergia
zöldenergia

Zöldenergia roadshow indult Győrben

Országos zöldenergia roadshow indult Győrben Országos zöldenergia roadshow indult Győrben. A rendezvénysorozatot Palkovics László a Széchenyi István Egyetemért (SZE) Alapítvány kuratóriumának elnöke, az Energia21 kezdeményezés

TOVÁBB OLVASOM »
zöldenergia
építőipari termelés

Csökkent az építőipari termelés

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 6,0, az előző hónaphoz képest 1,8%-kal csökkent az építőipari termelés volumene 2023 szeptemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok

TOVÁBB OLVASOM »
MFB
MFB hitelek

MFB hitelek újra elérhetőek?

Az MFB felkészült az uniós források közvetítésére   Az MFB felkészült a 2027-ig tartó uniós finanszírozási ciklus hitelprogramjainak közvetítésére – közölte a társaság kedden az

TOVÁBB OLVASOM »
munkanélküliek száma
munkanélküliek száma

Nőtt a munkanélküliek száma

3,9% volt a munkanélküliségi ráta, nőtt a munkanélküliek száma A munkanélküliek száma 2023 szeptemberében 191 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,9% volt. 2023. július–szeptember az egy évvel korábbihoz

TOVÁBB OLVASOM »