HÍREK

Stagnált az építőipar éves összevetésben

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 0,5, az előző hónaphoz képest 5,0%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene

2023 augusztusában az építőipar termelésének volumene a nyers adatok szerint 0,5%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 7,6%-kal csökkent, az egyéb építményeké 13,6%-kal nőtt. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 5,0%-kal kisebb volt a júliusinál.

2023 augusztusában az előző év azonos hónapjához képest:

A két építményfőcsoport termelése ellentétesen alakult, az épületeké 7,6%-kal csökkent, az egyéb építményeké 13,6%-kal nőtt az előző évi, alacsony bázishoz képest.

Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 2,0, az egyéb építmények építésében 17,4%-kal nagyobb volt a termelés. A speciális szaképítés termelése 10,6%-kal kisebb lett.

megkötött új szerződések volumene 31,9%-kal bővült. Ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 22,3%-kal emelkedett, az ipari épületekre kötött nagyértékű szerződéseknek köszönhetően. Az egyéb építmények építésére vonatkozó szerződések volumene 46,6%-kal nagyobb volt a 2022. augusztusi, alacsony bázisnál.

Az építőipari vállalkozások augusztus végi szerződésállományának volumene 23,9%-kal elmaradt a 2022. augusztus végitől, ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 4,9%-kal magasabb, az egyéb építményekre vonatkozóké 40,6%-kal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál.

2023 első nyolc hónapjában az előző év azonos időszakához képest:

Az építőipari termelés 4,7%-kal csökkent.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu)  vagy a Kapcsolat | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) menüpontokban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#építőipar #KSH #szerződés #vállalkozás #lakóingatlan #ipari_ingatlan

építőipar

Forrás: www.ksh.hu Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

építőipar

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

zöldenergia
zöldenergia

Zöldenergia roadshow indult Győrben

Országos zöldenergia roadshow indult Győrben Országos zöldenergia roadshow indult Győrben. A rendezvénysorozatot Palkovics László a Széchenyi István Egyetemért (SZE) Alapítvány kuratóriumának elnöke, az Energia21 kezdeményezés

TOVÁBB OLVASOM »
zöldenergia
építőipari termelés

Csökkent az építőipari termelés

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 6,0, az előző hónaphoz képest 1,8%-kal csökkent az építőipari termelés volumene 2023 szeptemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok

TOVÁBB OLVASOM »
MFB
MFB hitelek

MFB hitelek újra elérhetőek?

Az MFB felkészült az uniós források közvetítésére   Az MFB felkészült a 2027-ig tartó uniós finanszírozási ciklus hitelprogramjainak közvetítésére – közölte a társaság kedden az

TOVÁBB OLVASOM »
munkanélküliek száma
munkanélküliek száma

Nőtt a munkanélküliek száma

3,9% volt a munkanélküliségi ráta, nőtt a munkanélküliek száma A munkanélküliek száma 2023 szeptemberében 191 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,9% volt. 2023. július–szeptember az egy évvel korábbihoz

TOVÁBB OLVASOM »