HÍREK

2024-ben is jönnek állami támogatások

GFM: megnyílt az út az állami támogatások előtt

Megnyílt az út, hogy a kormány a gazdasági növekedés helyreállítása érdekében 2024-ben is széleskörű állami támogatásokat biztosíthasson. Ezt a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közölte szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az Európai Bizottság jóváhagyta az ideiglenes válság- és átállási keret (Temporary Crisis and Transition Framework, továbbiakban TCTF) 2.1. pontjára vonatkozóan bejelentett magyar “ernyőprogram” módosítását.

    A bizottsági jóváhagyás lehetőséget teremt a magyar kormánynak:

  • 2024. első fél évében állami támogatást biztosítson a háború és a káros szankciós politika negatív hatásainak kitett vállalatok támogatására;
  • a gazdasági növekedés helyreállításának segítésére;
  • a zöld átállás ösztönzésére.

Az Európai Bizottság 2023. november 20-án módosította a TCTF egyes állami támogatási jogcímeit. Köztük az úgynevezett “korlátozott összegű támogatások” szabályait is, amely számos államilag támogatott program alapját képezte 2023-ban. A bizottság döntése ezen támogatási jogcím hatályát egyrészt hat hónappal, 2024 június 30-ig meghosszabbította. Másrészt megemelte a korlátozott összegű támogatások felső határát az eddigi 2 millió euróról 2,25 millió euróra. A mezőgazdasági ágazat esetén 250 000 euróról 280 000 euróra, halászati és akvakultúra-ágazat esetében 300 000 euróról 335 000 euróra emelkedtek az értékhatárok.

Aláhúzták: ahhoz, hogy Magyarország élni tudjon a TCTF módosítása által biztosított lehetőséggel, “ernyőbejelentést” kellett tennie és azt a bizottságnak jóvá kellett hagynia. A bizottság jóváhagyása tehát megnyitotta az utat. A kormány 2024. első fél évében is széleskörű állami támogatásokat biztosíthat a magyar vállalkozásokat versenyképességének megerősítése és teljesítményének növelése érdekében. A támogatások hitelprogramokban, illetve vissza nem térítendő támogatások nyújtásában fognak megnyilvánulni.

Mindez pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy 2024-ben a kormány helyreállítsa és újra dinamikus növekedési pályára állítsa a gazdaságot.

2024-re nézve reális célkitűzés, hogy a gazdasági növekedés meginduljon – mondta a miniszterelnök szerdán a TV2 Tények című műsorának adott interjújában.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#állami #támogatások #gazdasági_növekedés #zöld_átállás

zöldenergia

Forrás: www.mti.hu Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

OTP

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

vállalkozás
vállalkozás

Nehézségekkel küzdő vállalkozások

Hatékonyabb lett a nehézségekkel küzdő vállalkozások restrukturálása. Az életképes, de fizetési nehézségekkel küzdő vállalkozások immár közel két éve, 2022 júliusa óta Magyarországon is indíthatnak szerkezetátalakítási

TOVÁBB OLVASOM »
OTP
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »