HÍREK

Zöldenergia a közlekedésben

Zöldenergia a közlekedésben – újra ülésezett az Energia21 Kezdeményezés

A zöldenergia felhasználásával működő közúti és közösségi közlekedés helyzetéről egyeztetett az Energia21 Kezdeményezés. Ennek során többek közt a tudatosságra hívja fel a figyelmet a közlekedés terén. Ezt a neves szakemberekből szerveződött kezdeményezés közölte pénteken az MTI-vel.

Palkovics László professzor nyitó előadásával kezdődött az Energia21 Kezdeményezés második ülése, ami a közúti és vasúti közlekedés helyzetét dolgozta fel. A professzor előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy “az adatok alapján hazánkban növelni és ezért ösztönözni szükséges a zöldenergia elterjedését a közlekedésben”.

Az Energia21 tíz ajánlást fogadott el, amelyet a döntéshozók és a polgárok figyelmébe ajánl.

Ennek egyike, hogy szükség van a már elindított “zöldautó”, “zöldbusz” támogatások folytatására, valamint a teherszállítás miatt a “zöldkamion” programok elindítására.

Előadást tartott Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke is, az Energia21 Kezdeményezés egyik alapítótagja. A tudatos közlekedést és ezzel együtt járó energiahasználatot, valamint a gépjárművek megfelelő műszaki állapotának fontosságát emelte ki.

“A kötöttpályás karbonneutrális közlekedési módok és a zöld közúti közlekedés kombinációjával fenntartható közlekedési kínálat kialakítására lenne szükség”. Erre Vitézy Dávid alapítótag hívta fel a figyelmet.

György László közgazdász, szakpolitikus meghívott előadóként bemutatta a Harmonikus Növekedési Indexet. Ez az országok fenntartható fejlődésének értékelése során egyszerre veszi figyelembe a gazdasági, a pénzügyi, a környezeti, társadalmi, a munka- és tudásalapúság, valamint a demográfiai tényezőket is.

Az Energia21 Kezdeményezés a közelmúltban indult el közéleti, tudományos és gazdasági szakemberek részvételével, azzal a céllal, hogy Magyarország zöldátállását segítse. Az E21 tudományos, szakmai és civil rendezvényeket, többek között országos zöldenergia-roadshow-t is indított. A célja, hogy tudatosítsa, népszerűsítse és előmozdítsa a zöldátállást – olvasható az Energia21 közleményében.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#zöldenergia #közlekedés #tudatosság #fenntartható_fejlődés #Energia21

zöldenergia

Forrás: MTI Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

Czomba Sándor

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

vállalkozás
vállalkozás

Nehézségekkel küzdő vállalkozások

Hatékonyabb lett a nehézségekkel küzdő vállalkozások restrukturálása. Az életképes, de fizetési nehézségekkel küzdő vállalkozások immár közel két éve, 2022 júliusa óta Magyarországon is indíthatnak szerkezetátalakítási

TOVÁBB OLVASOM »
OTP
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »