HÍREK

Zöldenergia a közlekedésben

Zöldenergia a közlekedésben – újra ülésezett az Energia21 Kezdeményezés

A zöldenergia felhasználásával működő közúti és közösségi közlekedés helyzetéről egyeztetett az Energia21 Kezdeményezés. Ennek során többek közt a tudatosságra hívja fel a figyelmet a közlekedés terén. Ezt a neves szakemberekből szerveződött kezdeményezés közölte pénteken az MTI-vel.

Palkovics László professzor nyitó előadásával kezdődött az Energia21 Kezdeményezés második ülése, ami a közúti és vasúti közlekedés helyzetét dolgozta fel. A professzor előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy “az adatok alapján hazánkban növelni és ezért ösztönözni szükséges a zöldenergia elterjedését a közlekedésben”.

Az Energia21 tíz ajánlást fogadott el, amelyet a döntéshozók és a polgárok figyelmébe ajánl.

Ennek egyike, hogy szükség van a már elindított “zöldautó”, “zöldbusz” támogatások folytatására, valamint a teherszállítás miatt a “zöldkamion” programok elindítására.

Előadást tartott Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke is, az Energia21 Kezdeményezés egyik alapítótagja. A tudatos közlekedést és ezzel együtt járó energiahasználatot, valamint a gépjárművek megfelelő műszaki állapotának fontosságát emelte ki.

“A kötöttpályás karbonneutrális közlekedési módok és a zöld közúti közlekedés kombinációjával fenntartható közlekedési kínálat kialakítására lenne szükség”. Erre Vitézy Dávid alapítótag hívta fel a figyelmet.

György László közgazdász, szakpolitikus meghívott előadóként bemutatta a Harmonikus Növekedési Indexet. Ez az országok fenntartható fejlődésének értékelése során egyszerre veszi figyelembe a gazdasági, a pénzügyi, a környezeti, társadalmi, a munka- és tudásalapúság, valamint a demográfiai tényezőket is.

Az Energia21 Kezdeményezés a közelmúltban indult el közéleti, tudományos és gazdasági szakemberek részvételével, azzal a céllal, hogy Magyarország zöldátállását segítse. Az E21 tudományos, szakmai és civil rendezvényeket, többek között országos zöldenergia-roadshow-t is indított. A célja, hogy tudatosítsa, népszerűsítse és előmozdítsa a zöldátállást – olvasható az Energia21 közleményében.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#zöldenergia #közlekedés #tudatosság #fenntartható_fejlődés #Energia21

zöldenergia

Forrás: MTI Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

Czomba Sándor

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

termék
termék külkereskedelem

Termék-külkereskedelmi többlet

Márciusban 1,6 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, februárhoz képest az export és az import kiigazított volumene egyaránt 2,0%-kal csökkent. 2024. márciusban a  termék kivitel

TOVÁBB OLVASOM »
turizmus
turizmus

MTÜ: forgalmas volt a Pünkösd

MTÜ: az év eddigi legforgalmasabb hosszú hétvégéje volt a pünkösdi. Mintegy 280 ezer vendég csaknem 530 ezer vendégéjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken a pünkösdi

TOVÁBB OLVASOM »
bankrendszer
MNB

MNB: stabil a magyar bankrendszer

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer. A magyar bankrendszer továbbra is stabil, sokkellenálló-képessége erős, ugyanakkor a tavalyi kiemelkedő jövedelmezőség után a profitja 2024-ben csökkenni

TOVÁBB OLVASOM »