HÍREK

UniCredit: 3% növekedést vár a térségben

Az UniCredit 3 százalék körüli gazdasági növekedést vár a térségben

Közép- és Kelet-Európa országai a nyugat-balkáni államokkal együtt idén és jövőre is 3 százalék körüli gazdasági növekedést érhetnek el. Ezt az UniCredit Bank közölte az MTI-vel kedden.

A bankcsoport közgazdászai a gyors reálbér-növekedés, az alacsonyabb kamatlábak és az emelkedő hitelfelvétel miatt jelentős fogyasztásra számítanak a régió országaiban. Az előrejelzés alapján a térséget növekedési motornak nevezik a közleményben. A kontinens nyugati felén ugyanis 0,5 százaléknál is alacsonyabb növekedési ütemet valószínűsítenek.

Az NGM várakozásai Magyarországon

Az NGM Vezető Közgazdásza, Suppan Gergely június 9-én az M1 Aktuális műsorában arról beszélt, hogy 4 % felett lehet Magyarországon a gazdasági növekedés. Szerinte a beruházások és a fogyasztás növekedése egyaránt hozzájárulnak majd a növekedéshez. A nettó export az új kapacitások üzembe állásán keresztül húzza majd a gazdasági növekedést. Látható volt a tavaly novemberi adatokon, hogy a vállalati hitelezés és a lakáshitelezés is élénkülésnek indult. Ez várhatóan idén fokozódik.

Kitért arra, hogy jelenleg a turizmus jól teljesít, töretlenül fejlődik. Bár az ágazat több év alatt áll helyre a járvány után, véleménye szerint kitörési pont lehet. Mellette még a biotechnológia, az élelmiszeripar, vagy az infokommunikáció és az űripar ugyancsak kitörési pontot jelentenek a magyar gazdaságnak.

Az UniCredit a régióban

A régiót az UniCredit saját tevékenysége szempontjából is stratégiai jelentőségűnek tekinti. Közép- és Kelet-Európa az összes hitelükből 33 százalékkal, a betétekből 31 százalékkal részesedik. A nettó bevételekből pedig 30 százalékkal részesedik a tavalyi háromnegyed éves pénzügyi eredmények alapján.

2023 második felében a régióban élő ügyfeleik 60 százaléka aktív mobilbank-használó volt, a digitális értékesítésük Közép-Európában éves szinten csaknem megduplázódott. A nemzetközi fizetési forgalom területén az UniCredit a közép- és kelet-európai térségből származó tranzakcióknak több mint 20 százalékát dolgozza fel – tették hozzá.

Az UniCredit páneurópai kereskedelmi bank, amely egyedülálló szolgáltatási kínálattal rendelkezik Olaszországban, Németországban, Közép- és Kelet-Európában. Világszerte több mint 15 millió ügyfelet szolgál ki.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#UniCredit #Bank #gazdasági_növekedés #reálbér #fogyasztás

UniCredit

Forrás: MTI, Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

UniCredit

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

napenergia
napelem

Kifizetések a Napenergia programban

Koncz Zsófia: hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban. Tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Az MNB csökkentette az alapkamatot

Kamatdöntés – Az MNB 100 bázisponttal csökkentette az alapkamatot A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő

TOVÁBB OLVASOM »
elektromos autó
elektromos autó

Magyarországon a BYD – beruházás

Szijjártó Péter: Magyarország a BYD-beruházással diktálni fogja egy technológiai világforradalom tempóját A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

MNB: 300 MRD Ft védi a bankrendszert

MNB: háromszáz milliárdos betétbiztosítási, szanálási vagyon védi a bankrendszer biztonságát A  pénteki közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentette: a banki betéteseket védő Országos Betétbiztosítási

TOVÁBB OLVASOM »
program
mezőgazdaság

A földértékesítési program folytatódik

AM: tovább folytatódik a földértékesítési program Több mint 1300 darab, 10 hektárnál kisebb területű, állami tulajdonú földet kínálnak eladásra nyilvános pályázat útján. A földértékesítési program

TOVÁBB OLVASOM »
4iG
4iG

4iG: Új vállalatban az űrtechnika

Önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját a 4iG A novemberben bejelentett transzformációval összhangban önálló holding társaságba vonja össze űripari és technológiai érdekeltségeit a 4iG

TOVÁBB OLVASOM »