HÍREK

UniCredit: 3% növekedést vár a térségben

Az UniCredit 3 százalék körüli gazdasági növekedést vár a térségben

Közép- és Kelet-Európa országai a nyugat-balkáni államokkal együtt idén és jövőre is 3 százalék körüli gazdasági növekedést érhetnek el. Ezt az UniCredit Bank közölte az MTI-vel kedden.

A bankcsoport közgazdászai a gyors reálbér-növekedés, az alacsonyabb kamatlábak és az emelkedő hitelfelvétel miatt jelentős fogyasztásra számítanak a régió országaiban. Az előrejelzés alapján a térséget növekedési motornak nevezik a közleményben. A kontinens nyugati felén ugyanis 0,5 százaléknál is alacsonyabb növekedési ütemet valószínűsítenek.

Az NGM várakozásai Magyarországon

Az NGM Vezető Közgazdásza, Suppan Gergely június 9-én az M1 Aktuális műsorában arról beszélt, hogy 4 % felett lehet Magyarországon a gazdasági növekedés. Szerinte a beruházások és a fogyasztás növekedése egyaránt hozzájárulnak majd a növekedéshez. A nettó export az új kapacitások üzembe állásán keresztül húzza majd a gazdasági növekedést. Látható volt a tavaly novemberi adatokon, hogy a vállalati hitelezés és a lakáshitelezés is élénkülésnek indult. Ez várhatóan idén fokozódik.

Kitért arra, hogy jelenleg a turizmus jól teljesít, töretlenül fejlődik. Bár az ágazat több év alatt áll helyre a járvány után, véleménye szerint kitörési pont lehet. Mellette még a biotechnológia, az élelmiszeripar, vagy az infokommunikáció és az űripar ugyancsak kitörési pontot jelentenek a magyar gazdaságnak.

Az UniCredit a régióban

A régiót az UniCredit saját tevékenysége szempontjából is stratégiai jelentőségűnek tekinti. Közép- és Kelet-Európa az összes hitelükből 33 százalékkal, a betétekből 31 százalékkal részesedik. A nettó bevételekből pedig 30 százalékkal részesedik a tavalyi háromnegyed éves pénzügyi eredmények alapján.

2023 második felében a régióban élő ügyfeleik 60 százaléka aktív mobilbank-használó volt, a digitális értékesítésük Közép-Európában éves szinten csaknem megduplázódott. A nemzetközi fizetési forgalom területén az UniCredit a közép- és kelet-európai térségből származó tranzakcióknak több mint 20 százalékát dolgozza fel – tették hozzá.

Az UniCredit páneurópai kereskedelmi bank, amely egyedülálló szolgáltatási kínálattal rendelkezik Olaszországban, Németországban, Közép- és Kelet-Európában. Világszerte több mint 15 millió ügyfelet szolgál ki.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#UniCredit #Bank #gazdasági_növekedés #reálbér #fogyasztás

UniCredit

Forrás: MTI, Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

jelzáloghitelpiac

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

vállalkozás
vállalkozás

Nehézségekkel küzdő vállalkozások

Hatékonyabb lett a nehézségekkel küzdő vállalkozások restrukturálása. Az életképes, de fizetési nehézségekkel küzdő vállalkozások immár közel két éve, 2022 júliusa óta Magyarországon is indíthatnak szerkezetátalakítási

TOVÁBB OLVASOM »
OTP
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »