HÍREK

A kormány 1 millió munkahelyet teremtett

Lantos Csaba: több mint egymillió munkahelyet teremtett a kormány

Egy bő évtized alatt több mint egymillió munkahelyet teremtett a kormány, a csökkenő népességű Magyarországon ma 4,7 millió ember dolgozik. Nyilatkozta az energiaügyi miniszter a Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola felújított épületének átadásán kedden.

A kormány szeretne minden egyes embernek munkát biztosítani – hangsúlyozta Lantos Csaba.

A miniszter a Szegedi Híradó egyik 1876-os számának a müncheni és a szegedi vásárt összehasonlító cikke tanulságát idézve azt mondta. “Ha önálló, versenyképes ipart akarunk teremteni egyrészt a hazai ipar pártolására, másrészt az ipari szakképzés tervszerű fejlesztésére van szükség”. Ehhez kell hardver, mint a felújított szegedi iskolaépület, de a szakképzés fejlesztése szempontjából talán ennél is fontosabb a humán erőforrás.

A kormány évekkel ezelőtt elkötelezte magát, hogy a diákok felzárkóztatásáért legnagyobb erőfeszítéseket tevőknek magasabb bért biztosítson. Ezért a szakképzésben dolgozók 10 százalék bérelőnyt élveznek más pedagógusokhoz képest. Az ehhez egy évben szükséges 60 milliárd forintot teljes egészében a hazai költségvetés állja – tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta: “munkáskezekre szükség van”. A világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, a BYD Szegeden építi meg évente 200 ezer járművet előállító üzemét. Ám ez a gyár nem önmagában áll majd, a szegedi Science Parkban működik az ELI ALPS lézeres kutatóközpont. Amely az Európai Unió tíz legnagyobb alapkutatási infrastruktúrájának egyike, és a parkba új üzemek is települnek hamarosan.

Három évvel ezelőtt a szakképzési rendszer megújult

Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára kifejtette, három évvel ezelőtt a szakképzési rendszer megújult szerkezetében, tartalmában és módszertanában is.

Lehetőség nyílt a rugalmas tanulási utak bevezetésére, melyet elsősorban a hátrányos helyzetű diákok számára alakítottak ki. Az SZSZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola élt a szabályozás által nyújtott lehetőséggel. Olyan szakmákat oktat a fiatalok számára, amellyel a munkaerőpiacon megtalálják a helyüket – közölte a helyettes államtitkár.

A szakképzés lehetőség, mert a munkaerőpiacon hatalmas igény van a különböző képzettségű emberekre. Ezzel a lehetőséggel élni kell.

Kitért arra is, az elmúlt években egyre fontosabbá vált az épületenergetika, a pandémia miatt pedig előtérbe kerültek a digitális oktatási megoldások. Az év elejével pedig történelmi bérfejlesztést hajtottak végre a szakképzésben, ez megteremti a lehetőséget a minőségi munkára.

Erdélyi Margit, a szakképzési centrum főigazgatója elmondta, a több mint hétszáz diákot oktató intézmény energetikai korszerűsítése 175 millió forintból, központi költségvetési forrásból valósult meg. Hőszigetelést helyeztek az iskolaépület külső falaira és a tetőre. Kicserélték a külső nyílászárókat, illetve a főépületet és a tornatermet összekapcsoló nyaktag acél- és üvegszerkezetét. A munkálatok kivitelezője a szegedi székhelyű Miksi Bau Kft. volt.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#kormány #munkahelyteremtés #ipar #szakképzés

kormány

Forrás: MTI, Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

kormány

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

OTP
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »