HÍREK

A fiatalok számítanak fizetésemelésre

K&H felmérés: a fiatalok többsége számít fizetésemelésre

A fiatal munkavállalók többsége, 69 százaléka számított arra, hogy 12 hónapon belül emelkedik a fizetése. A K&H ifjúsági index legfrissebb, a fiatalok körében tavaly novemberben készült mérése szerint – közölte a K&H az MTI-vel csütörtökön.

A negyedévente készülő felmérés szerint a fiatal munkavállalók 25 százaléka gondolta úgy, nem nő a bére az elkövetkező 12 hónapban. 6 százalékuk azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy csökken – közölte a pénzintézet.

Bár a többség az elmúlt évben végig emelésre számított, de 2023 félévétől egyre kevesebben. Annak ellenére is, hogy az adatok szerint 2023-ban az év elején negatív reálbérmutató az év végére a pozitív tartományba került.

2013 óta a reálkeresetek folyamatosan nőttek. 2022 szeptembere és 2023 augusztusa között a magas infláció miatt volt reálkereset-csökkenés. 2023 szeptemberében azonban a trend megfordult. 2024-ben mintegy 6 százalék körüli inflációval lehet számolni, a minálbér és garantált bérminimum 15, illetve 10 százalékkal nő.

fiatalok

Kattintson a képre és máris indul az online személyi kölcsön kalkulátorunk!

Az első negyedévben a fiatalok 73 százaléka, másodikban már 80 százalékuk várt emelést. Ez utóbbi kiemelkedően magas arány. Az index tíz éves történetében kétszer fordult elő, hogy ilyen magas arányban reméltek emelést a fiatalok, először 2021. negyedik negyedévében.

Tavaly a harmadik negyedévben azonban csökkent az optimizmus. Már csak 70 százalék, a negyedikben pedig már csak 69 százalék válaszolta azt, hogy számít béremelésre a következő 12 hónapban.

A fiatalok alig több, mint a fele érzi stabilnak az állását

A felmérés szerint a dolgozó fiatalok 51 százaléka érezte stabilnak az állását. Kiemelték: 16 százalék minősítette ingatagnak a munkahelyen betöltött posztját, harmaduk átlagosnak. A korosztályok között jelentős az eltérés:

  • a 26-29 évesek 68 százaléka nyilatkozott optimistán erről
  • a 19-25 éveseknek csak a 38 százaléka beszélt stabil állásról

– ismerteti a közlemény.

A reprezentatív felmérésben 300 fő vett részt. Az adatfelvétel 2023. november 15-17. között történt.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#fiatalok #fizetésemelés #stabil_állás #K&H

fiatalok

Forrás: KSHHitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu

fiatalok

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

napenergia
napelem

Kifizetések a Napenergia programban

Koncz Zsófia: hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban. Tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Az MNB csökkentette az alapkamatot

Kamatdöntés – Az MNB 100 bázisponttal csökkentette az alapkamatot A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő

TOVÁBB OLVASOM »
elektromos autó
elektromos autó

Magyarországon a BYD – beruházás

Szijjártó Péter: Magyarország a BYD-beruházással diktálni fogja egy technológiai világforradalom tempóját A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

MNB: 300 MRD Ft védi a bankrendszert

MNB: háromszáz milliárdos betétbiztosítási, szanálási vagyon védi a bankrendszer biztonságát A  pénteki közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentette: a banki betéteseket védő Országos Betétbiztosítási

TOVÁBB OLVASOM »
program
mezőgazdaság

A földértékesítési program folytatódik

AM: tovább folytatódik a földértékesítési program Több mint 1300 darab, 10 hektárnál kisebb területű, állami tulajdonú földet kínálnak eladásra nyilvános pályázat útján. A földértékesítési program

TOVÁBB OLVASOM »
4iG
4iG

4iG: Új vállalatban az űrtechnika

Önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját a 4iG A novemberben bejelentett transzformációval összhangban önálló holding társaságba vonja össze űripari és technológiai érdekeltségeit a 4iG

TOVÁBB OLVASOM »