HÍREK

Megtakarítás az önkéntes pénztáraknál

Megtakarítási rekord és kétszámjegyű hozam volt tavaly az önkéntes pénztáraknál

Jelentős létszám- és vagyonnövekedéssel zárták 2023-at az önkéntes pénztárak. A kezelt vagyon új rekordra, 2 ezermilliárd forint közelébe emelkedett, az éves hozam pedig meghaladta a 17 százalékot. Közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) szerdán az MTI-vel.

Az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztárak összesített vagyona 2023-ban mintegy 350 milliárd forinttal, több mint 21 százalékkal nőtt. A taglétszám elsősorban az egészségpénztárak létszámgyarapodása miatt meghaladta a 2,08 milliót.

A pénztárak a negyedik negyedévben 6,58 százalék becsült hozamot értek el. Az egész évre becsült 17,38 százalékos átlagos érték pedig már szinte teljes egészében képes volt a tavalyi infláció ellensúlyozására. A legtöbb portfólió ennél is jobban, bőven 20 százalék felett teljesített.

fiatalok

Kattintson a képre és máris indul az online személyi kölcsön kalkulátorunk!

Növekedettek a nyugdíjpénztári tagok befizetései

A nyugdíjpénztári tagok befizetései az év folyamán 83,8 milliárd forintot tettek ki. Ez a 2022-es értéket ugyan csak 2,6 százalékkal múlja felül, de az utolsó negyedév év/év növekménye megközelítette a 8 százalékot. Ez komoly eredmény az egy évvel korábban mért csökkenést követően. A munkáltatók 2023-bann csaknem 13 százalékkal növelték befizetéseiket. Így hozzájárulásuk a nyugdíjpénztári bevételeken belül immár eléri a 35 százalékot, ami az utóbbi öt év legmagasabb aránya.

A befizetések és a hozamok növekedése miatt az egy főre jutó átlagos vagyon nagysága is új csúcsot ért el a nyugdíjpénztáraknál. Az év végére ez meghaladta az 1,8 millió forintot, több mint 23 százalékkal felülmúlva az egy évvel korábbit.

Az elemzés szerint az önkéntes egészségpénztárakban is folytatódott a létszámnövekedés. Év végére a létszám csaknem 1,04 millió lett, így tavaly több mint 50 ezerrel nőtt.

Az egészségpénztárakban kezelt összesített megtakarítás a negyedik negyedév végére meghaladta a 81,6 milliárd forintot. Ami az egy évvel korábbinál közel 16 százalékkal magasabb érték. Ez a látványos bővülés elsősorban annak köszönhető, hogy a pénztártagok közel 20 százalékkal növelték befizetéseiket, miközben a munkáltatók több mint 9 százalékkal utaltak többet – írták.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#önkéntes #egészségpénztár #megtakarítás #nyugdíjpénztár #befizetés

önkéntes

Forrás: www.mti.huHitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu

Baross

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

termék
termék külkereskedelem

Termék-külkereskedelmi többlet

Márciusban 1,6 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, februárhoz képest az export és az import kiigazított volumene egyaránt 2,0%-kal csökkent. 2024. márciusban a  termék kivitel

TOVÁBB OLVASOM »
turizmus
turizmus

MTÜ: forgalmas volt a Pünkösd

MTÜ: az év eddigi legforgalmasabb hosszú hétvégéje volt a pünkösdi. Mintegy 280 ezer vendég csaknem 530 ezer vendégéjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken a pünkösdi

TOVÁBB OLVASOM »
bankrendszer
MNB

MNB: stabil a magyar bankrendszer

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer. A magyar bankrendszer továbbra is stabil, sokkellenálló-képessége erős, ugyanakkor a tavalyi kiemelkedő jövedelmezőség után a profitja 2024-ben csökkenni

TOVÁBB OLVASOM »