HÍREK

Megtakarítás az önkéntes pénztáraknál

Megtakarítási rekord és kétszámjegyű hozam volt tavaly az önkéntes pénztáraknál

Jelentős létszám- és vagyonnövekedéssel zárták 2023-at az önkéntes pénztárak. A kezelt vagyon új rekordra, 2 ezermilliárd forint közelébe emelkedett, az éves hozam pedig meghaladta a 17 százalékot. Közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) szerdán az MTI-vel.

Az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztárak összesített vagyona 2023-ban mintegy 350 milliárd forinttal, több mint 21 százalékkal nőtt. A taglétszám elsősorban az egészségpénztárak létszámgyarapodása miatt meghaladta a 2,08 milliót.

A pénztárak a negyedik negyedévben 6,58 százalék becsült hozamot értek el. Az egész évre becsült 17,38 százalékos átlagos érték pedig már szinte teljes egészében képes volt a tavalyi infláció ellensúlyozására. A legtöbb portfólió ennél is jobban, bőven 20 százalék felett teljesített.

fiatalok

Kattintson a képre és máris indul az online személyi kölcsön kalkulátorunk!

Növekedettek a nyugdíjpénztári tagok befizetései

A nyugdíjpénztári tagok befizetései az év folyamán 83,8 milliárd forintot tettek ki. Ez a 2022-es értéket ugyan csak 2,6 százalékkal múlja felül, de az utolsó negyedév év/év növekménye megközelítette a 8 százalékot. Ez komoly eredmény az egy évvel korábban mért csökkenést követően. A munkáltatók 2023-bann csaknem 13 százalékkal növelték befizetéseiket. Így hozzájárulásuk a nyugdíjpénztári bevételeken belül immár eléri a 35 százalékot, ami az utóbbi öt év legmagasabb aránya.

A befizetések és a hozamok növekedése miatt az egy főre jutó átlagos vagyon nagysága is új csúcsot ért el a nyugdíjpénztáraknál. Az év végére ez meghaladta az 1,8 millió forintot, több mint 23 százalékkal felülmúlva az egy évvel korábbit.

Az elemzés szerint az önkéntes egészségpénztárakban is folytatódott a létszámnövekedés. Év végére a létszám csaknem 1,04 millió lett, így tavaly több mint 50 ezerrel nőtt.

Az egészségpénztárakban kezelt összesített megtakarítás a negyedik negyedév végére meghaladta a 81,6 milliárd forintot. Ami az egy évvel korábbinál közel 16 százalékkal magasabb érték. Ez a látványos bővülés elsősorban annak köszönhető, hogy a pénztártagok közel 20 százalékkal növelték befizetéseiket, miközben a munkáltatók több mint 9 százalékkal utaltak többet – írták.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#önkéntes #egészségpénztár #megtakarítás #nyugdíjpénztár #befizetés

önkéntes

Forrás: www.mti.huHitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu

program

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

napenergia
napelem

Kifizetések a Napenergia programban

Koncz Zsófia: hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban. Tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

Az MNB csökkentette az alapkamatot

Kamatdöntés – Az MNB 100 bázisponttal csökkentette az alapkamatot A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő

TOVÁBB OLVASOM »
elektromos autó
elektromos autó

Magyarországon a BYD – beruházás

Szijjártó Péter: Magyarország a BYD-beruházással diktálni fogja egy technológiai világforradalom tempóját A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
MNB

MNB: 300 MRD Ft védi a bankrendszert

MNB: háromszáz milliárdos betétbiztosítási, szanálási vagyon védi a bankrendszer biztonságát A  pénteki közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentette: a banki betéteseket védő Országos Betétbiztosítási

TOVÁBB OLVASOM »
program
mezőgazdaság

A földértékesítési program folytatódik

AM: tovább folytatódik a földértékesítési program Több mint 1300 darab, 10 hektárnál kisebb területű, állami tulajdonú földet kínálnak eladásra nyilvános pályázat útján. A földértékesítési program

TOVÁBB OLVASOM »
4iG
4iG

4iG: Új vállalatban az űrtechnika

Önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját a 4iG A novemberben bejelentett transzformációval összhangban önálló holding társaságba vonja össze űripari és technológiai érdekeltségeit a 4iG

TOVÁBB OLVASOM »