HÍREK

Az első agrár beruházási pályázat jön

Agrárminisztérium: tavasszal jelennek meg az első beruházási pályázat kiírások

Az Agrárminisztérium idei  pályázat kiírásai kapcsán, az elbíráláskor hangsúlyosabban értékelt vállalásokról, a beruházásokat segítő intézkedésekről is szólt Feldman Zsolt. A dél-dunántúli élelmiszeripari vállalkozásokat és a kapcsolódó szervezeteket összefogó iFood Élelmiszer Klaszter Kéthelyen tartott szakmai programján beszélt.

 A mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár jelezte: csak az élelmiszer-és takarmányfeldolgozók számára 200 milliárd forint keretösszegű pályázati csomag készül.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem részeként működő Kaposvári Egyetem, és a régió kiemelkedő élelmiszeripari vállalkozásai által több mint tíz éve alapított szervezet rendezvényén Feldman Zsolt a pályázati rendszer újdonságait hangsúlyozta. Mint fogalmazott, a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó időszakában ezeknek a beruházásoknak a támogatására fókuszál az Agrárminisztérium:

  • igazolást nyer azok hozzáadott értéke,
  • pénzügyileg megalapozottak,
  • a beruházó vállalkozás tartós értékesítési vagy beszerzési kapcsolatokat tart fenn üzleti partnereivel
  • érdemben lép a digitalizációs megoldások mind szélesebb körű használata érdekében.

Nem csak a fejlesztéseket, hanem az ellátási láncban történő együttműködéseket is ösztönzi a támogatási rendszer. Számos program a különböző élelmiszer-minőségrendszerek kidolgozására, bővítésére irányul, vagy a nemzetközileg elismert minőségbiztosítási és -irányítási rendszerekhez való csatlakozást kívánja előmozdítani.

Feldman Zsolt felsorolta, hogy a beruházási pályázatoknál kik számíthatnak kiemelt figyelemre

10-15 százalékkal magasabb támogatási intenzitásban bízhatnak:

  • a fiatal mezőgazdasági termelők,
  • a termelői együttműködések,
  • a gazdaságátadásban résztvevő gazdálkodók,
  • az ökogazdálkodók és a termelői együttműködések beruházásai.

Az agrártárca a beruházások finanszírozását új eszközökkel segíti. Tervezik a beruházási hitelekhez kapcsolódó kamatköltségek elszámolhatóságát vagy például megteremtik a biztosítékmentes előlegfinanszírozás lehetőségét a pályázati rendszerben.

Az államtitkár említést tett arról, hogy az agrártárca a kisebb és nagyobb vállalkozások számára külön beruházási felhívások előkészítésén dolgozik. Ez kedvező lesz a kisebb üzemeknek, így nem kell majd a nagyvállalatokkal versenyezniük. Az év során folyamatosan meghirdetett pályázatok biztosítják majd, hogy az elmúlt két év gazdasági-piaci változásaira reagálva, a termelésüket hatékonyabbá tegyék vagy akár a több lábon állás irányába nyithassanak – ismertette Feldman Zsolt előadását az Agrárminisztérium.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu)  vagy a Kapcsolat | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) menüpontokban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#pályázat #agrár #pályázat #beruházás

pályázat

Forrás: www.mti.hu,  Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

 

állás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

vállalkozás
vállalkozás

Nehézségekkel küzdő vállalkozások

Hatékonyabb lett a nehézségekkel küzdő vállalkozások restrukturálása. Az életképes, de fizetési nehézségekkel küzdő vállalkozások immár közel két éve, 2022 júliusa óta Magyarországon is indíthatnak szerkezetátalakítási

TOVÁBB OLVASOM »
OTP
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »