HÍREK

A BÉT eredménye 5,835 milliárd forint

  A BÉT tavaly 5,835 milliárd forint nettó eredmény ért el

A Budapesti Értéktőzsde  2023. évi nettó eredménye – amely tartalmazza a KELER-csoport BÉT-re eső eredményét is, 5,835 milliárd forint volt. A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyeresége (EBIDTA) tavaly 1,361 milliárd forintot tett ki. Mely 16 százalékkal alacsonyabb a 2022-ben elért értéknél – közölte a BÉT kedden honlapján.

A BÉT árbevétele 3,572 milliárd forintot tett ki 2023. december végén, amelyből csak a negyedik negyedévre 899 millió forint árbevétel esett.

A negyedik negyedévben már nőtt a forgalom a részvénypiacon, de éves szinten még így is csökkent

A negyedik negyedéves átlagos 10,44 milliárd forintos részvénypiaci forgalom meghaladta az első háromnegyedév 9,65 milliárd forintos átlagforgalmát. A részvénypiaci forgalom éves szinten 32 százalékkal volt alacsonyabb 2023-ban, mint egy évvel korábban – írja a BÉT.

Az adatértékesítési üzletág 2023-ban 1,357 milliárd forint árbevételt generált, amely 13 százalékkal magasabb a megelőző évinél. A pénzügyi műveletek eredménye az év során elérte a 308 millió forintot, amelyből a negyedik negyedéves időszakra 109 millió forint jutott.

NGM

Kattintson a képre és máris indul az online személyi kölcsön kalkulátorunk!

A BÉT szabad cash-flowja a tavalyi év egészében 762 millió forint volt, amely 23 százalékkal alacsonyabb, mint a 2022-es 989 millió forint.

A BÉT-re bevezetett értékpapírokat kibocsátó vállalatok száma 2023. december végén 155 volt. A negyedik negyedévben 3 új kibocsátó vállalat részvényeit vezették be a szabályozott piacra és az Xtendre. Emellett 222 milliárd forint értékben 26 kötvényt is bevezettek.

A negatív nemzetközi befektetői hangulat miatt csökkenéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a mai napon az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.

Keress bennünket és segítünk a megfelelő lakásbiztosítás megtalálásában! A magyar biztosítók megoldásai alapján kiszámoljuk a legjobb ajánlatot. A lakásbiztosítás mellett Casco, kötelező felelősség (kgfb), hajó, élet, vagyon, felelősség, egészség, nyugdíj, lakás, mezőgazdasági, vállalkozói kötelező környezetvédelmi biztosításokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Telefon: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#BÉT #árbevétel #vállalat #kötvény

BÉT

Forrás: www.ksh.hu Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

AM

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »
zöldenergia
elektromos autó

Tárgyalás a német döntéshozókkal

NGM: német gazdasági döntéshozókkal tárgyalt Nagy Márton Németországban A Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja németországi látogatásának keretében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter személyesen tárgyalt Robert Habeck a német

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Nőtt az építőipar termelése

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,2%-kal nőtt, az előző hónaphoz képest 8,5%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers

TOVÁBB OLVASOM »