HÍREK

Tovább nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: januárban is nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon

Januárban 3,9 százalékkal, azaz 540 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon. Az előző hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) tagjai 14 552 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban. A Bamosz közölte szerdán az MTI-vel.

A pénzpiaci alapokból 0,5 milliárd forintnyi tőke távozott, amin a hozamok azonban javítani tudtak. Így összességében 0,9  százalékkal nőtt a kategória vagyona az idei első hónapban.

A kötvényalapokhoz összesen 208 milliárd forint friss tőke érkezett, magasan a legtöbb a kategóriák között. A rövid futamidejű kötvények jártak az élen 210 milliárd forinttal. Januárban a hosszú futamidejű kötvényalapok tőkebeáramlása 6 milliárd forint volt. A szabad futamidejű kötvényalapoktól 8 milliárd távozott. Hozzájárultak a vagyonnövekedéshez a hozamok is, így mindösszesen 4,8 százalékos növekedést tud felmutatni a legnagyobb vagyonú kategória.

NGM

Kattintson a képre és máris indul az online személyi kölcsön kalkulátorunk!

A vegyes alapokhoz 48,8 milliárdnyi tőke érkezett. Az óvatos alapok 12,9 milliárd forint, a kiegyensúlyozott alapok 35,1 milliárd forint, a dinamikus alapok 0,8 milliárd forint beáramlással zártak. A kategória vagyonát növelték a kedvező hozamok is, így a vagyon 3,9 százalékkal nőtt.

A részvényalapokhoz 12,9 milliárd forint tőke áramlott, az árfolyammozgások is segítettek, így 3,7 százalékkal gyarapodott a vagyon.

A tőkevédett alapokhoz 32,7 milliárdnyi tőke érkezett a hónap során. A hozam sem maradt el, így a kategória vagyona 6,7 százalékkal tudott nőni.

Az abszolút hozamú alapok esetében 68 milliárd áll az értékesítési soron. Ehhez hozzájárultak új alapok, illetve sorozatok elindulásai. A hozamok is kedvezően alakultak, így 6,5 százalékos növekedés jelentkezett a kategória vagyonában.

A származtatott alapokhoz 1,7 milliárdnyi tőke érkezett. A hozamok is hozzá tudtak tenni a növekedéshez, így a vagyon átlagot meghaladó mértékben, 6,9 százalékkal nőtt.

A pénzpiaci alapok mellett az ingatlanalapoknál volt tőkekiáramlás

Az ingatlanalapoktól 1,1 milliárd forint tőke áramlott ki, de hozamokra most is lehetett számítani. Így végül a nettó eszközérték 0,8 százalékkal lett több.

Az árupiaci alapok esetében 3,3 milliárdnyi tőke érkezését láthatjuk. A hozamok is hozzá tudtak tenni a növekedéshez, így a vagyonváltozás 4,9 százalék lett.

Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapokba 10 milliárdnyi tőke érkezett. A hozamok is hozzá tudtak járulni a növekedéshez, így összeségében a vagyon 2,2 százalékkal nőtt.

A Bamosz 24 tagja összesen 19 400 milliárd forint vagyont kezel – olvasható a közleményben.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#befektetési #alap #vagyon #Bamosz #növekedés

befektetési

Forrás: www.mti.huHitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

MBH

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »
zöldenergia
elektromos autó

Tárgyalás a német döntéshozókkal

NGM: német gazdasági döntéshozókkal tárgyalt Nagy Márton Németországban A Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja németországi látogatásának keretében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter személyesen tárgyalt Robert Habeck a német

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Nőtt az építőipar termelése

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,2%-kal nőtt, az előző hónaphoz képest 8,5%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers

TOVÁBB OLVASOM »