HÍREK

Tovább nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: januárban is nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon

Januárban 3,9 százalékkal, azaz 540 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon. Az előző hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) tagjai 14 552 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban. A Bamosz közölte szerdán az MTI-vel.

A pénzpiaci alapokból 0,5 milliárd forintnyi tőke távozott, amin a hozamok azonban javítani tudtak. Így összességében 0,9  százalékkal nőtt a kategória vagyona az idei első hónapban.

A kötvényalapokhoz összesen 208 milliárd forint friss tőke érkezett, magasan a legtöbb a kategóriák között. A rövid futamidejű kötvények jártak az élen 210 milliárd forinttal. Januárban a hosszú futamidejű kötvényalapok tőkebeáramlása 6 milliárd forint volt. A szabad futamidejű kötvényalapoktól 8 milliárd távozott. Hozzájárultak a vagyonnövekedéshez a hozamok is, így mindösszesen 4,8 százalékos növekedést tud felmutatni a legnagyobb vagyonú kategória.

NGM

Kattintson a képre és máris indul az online személyi kölcsön kalkulátorunk!

A vegyes alapokhoz 48,8 milliárdnyi tőke érkezett. Az óvatos alapok 12,9 milliárd forint, a kiegyensúlyozott alapok 35,1 milliárd forint, a dinamikus alapok 0,8 milliárd forint beáramlással zártak. A kategória vagyonát növelték a kedvező hozamok is, így a vagyon 3,9 százalékkal nőtt.

A részvényalapokhoz 12,9 milliárd forint tőke áramlott, az árfolyammozgások is segítettek, így 3,7 százalékkal gyarapodott a vagyon.

A tőkevédett alapokhoz 32,7 milliárdnyi tőke érkezett a hónap során. A hozam sem maradt el, így a kategória vagyona 6,7 százalékkal tudott nőni.

Az abszolút hozamú alapok esetében 68 milliárd áll az értékesítési soron. Ehhez hozzájárultak új alapok, illetve sorozatok elindulásai. A hozamok is kedvezően alakultak, így 6,5 százalékos növekedés jelentkezett a kategória vagyonában.

A származtatott alapokhoz 1,7 milliárdnyi tőke érkezett. A hozamok is hozzá tudtak tenni a növekedéshez, így a vagyon átlagot meghaladó mértékben, 6,9 százalékkal nőtt.

A pénzpiaci alapok mellett az ingatlanalapoknál volt tőkekiáramlás

Az ingatlanalapoktól 1,1 milliárd forint tőke áramlott ki, de hozamokra most is lehetett számítani. Így végül a nettó eszközérték 0,8 százalékkal lett több.

Az árupiaci alapok esetében 3,3 milliárdnyi tőke érkezését láthatjuk. A hozamok is hozzá tudtak tenni a növekedéshez, így a vagyonváltozás 4,9 százalék lett.

Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapokba 10 milliárdnyi tőke érkezett. A hozamok is hozzá tudtak járulni a növekedéshez, így összeségében a vagyon 2,2 százalékkal nőtt.

A Bamosz 24 tagja összesen 19 400 milliárd forint vagyont kezel – olvasható a közleményben.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#befektetési #alap #vagyon #Bamosz #növekedés

befektetési

Forrás: www.mti.huHitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

kormány

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

termék
termék külkereskedelem

Termék-külkereskedelmi többlet

Márciusban 1,6 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, februárhoz képest az export és az import kiigazított volumene egyaránt 2,0%-kal csökkent. 2024. márciusban a  termék kivitel

TOVÁBB OLVASOM »
turizmus
turizmus

MTÜ: forgalmas volt a Pünkösd

MTÜ: az év eddigi legforgalmasabb hosszú hétvégéje volt a pünkösdi. Mintegy 280 ezer vendég csaknem 530 ezer vendégéjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken a pünkösdi

TOVÁBB OLVASOM »
bankrendszer
MNB

MNB: stabil a magyar bankrendszer

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer. A magyar bankrendszer továbbra is stabil, sokkellenálló-képessége erős, ugyanakkor a tavalyi kiemelkedő jövedelmezőség után a profitja 2024-ben csökkenni

TOVÁBB OLVASOM »