HÍREK

Az ipari naperőművek termelése nőtt

EM: idén először dőlt meg az ipari naperőművek termelési csúcsa, de biztosan nem utoljára

Idén először dőlt meg az ipari naperőművek termelési csúcsa, de biztosan nem utoljára – tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfői Facebook-bejegyzésében.

A jelenlegi elszámolási adatok szerint február 16-án déltájban 2756 megawattig futott fel az 50 kW feletti napelemes rendszerek összes termelése. A korábbi negyedórás teljesítménycsúcsot tavaly augusztus 12-én mérték 2731 megawattal.

A pénteki rekorddöntést a kapacitások lendületes bővülése nyomán, az időjárás kedvezőbbre fordulásával minden bizonnyal hamar újabbak követik majd. Tavaly februártól májusig minden hónap új csúcsot hozott, előfordult az is, hogy egy hétvége alatt többet – jelezte a minisztérium.

Tavaly több mint 1600 megawattal nőtt a naperőművek beépített teljesítménye Magyarországon. A minden korábbit felülmúló éves bővülésen nagyjából fele-fele arányban osztoztak az ipari és a háztartási méretű rendszerek. Jelenleg az összes kapacitás mintegy 60 százalékát adják a nagyobb erőművek 3379 megawattal.

A jövő a zöldenergia

A jövő a zöldenergiáé, azoké az országoké, amelyek gyorsan és ésszerűen hajtják végre a zöld átállást. A napenergia hasznosításában Magyarország élen jár Európában, a hazai naperőművek a második legnagyobb arányban részesülnek az áramtermelésből – emelte ki az EM.

A tárca kitért arra is, hogy az időjárásfüggő megújulók terjedése világszerte komoly kihívás elé állítja a rendszerüzemeltetőket. A Mavir idén januárban többször tapasztalt 400 megawattot meghaladó kiegyenlítetlenséget, mint 2018-ban egész évben.

A megújulók természetes teljesítményingadozására az energiatárolók telepítése kínál rövid távon bevethető megoldást. A kormány összesen 200 milliárd forinttal támogatja a magyar családokat és vállalkozásokat a zöldenergia tárolásában – írta bejegyzésében a tárca.

Keress bennünket és segítünk a megfelelő lakásbiztosítás megtalálásában! A magyar biztosítók megoldásai alapján kiszámoljuk a legjobb ajánlatot. A lakásbiztosítás mellett Casco, kötelező felelősség (kgfb), hajó, élet, vagyon, felelősség, egészség, nyugdíj, lakás, mezőgazdasági, vállalkozói kötelező környezetvédelmi biztosításokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Telefon: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu)  vagy a Kapcsolat | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) menüpontokban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#naperőművek #zöldenergia #ipar #EM

naperőművek

 

Forrás: www.mti.hu

csok plusz

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

vállalkozás
vállalkozás

Nehézségekkel küzdő vállalkozások

Hatékonyabb lett a nehézségekkel küzdő vállalkozások restrukturálása. Az életképes, de fizetési nehézségekkel küzdő vállalkozások immár közel két éve, 2022 júliusa óta Magyarországon is indíthatnak szerkezetátalakítási

TOVÁBB OLVASOM »
OTP
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »