HÍREK

A földértékesítési program folytatódik

AM: tovább folytatódik a földértékesítési program

Több mint 1300 darab, 10 hektárnál kisebb területű, állami tulajdonú földet kínálnak eladásra nyilvános pályázat útján. A földértékesítési program 2024 február 12-től folytatótodik. A területekre 30 napig, azaz 2024. március 12-ig lehet vételi ajánlatot tenni az Elektronikus Pályázati Rendszer felületén.

Az agrártárca szerint a magyar gazdálkodóknál jó helyen van a föld. Mindennapi munkájukkal ők művelik meg ezeket a területeket, és élelemmel látják el a magyar háztartásokat. A minisztérium továbbá elkötelezett az osztatlan közös földtulajdon felszámolásának gyorsítása mellett.

Amivel a magyar birtokpolitika több mint három évtizedes adósságát kívánja orvosolni. Ezért értékesítenek olyan ingatlanhányadokat is, ahol az állam kisebbségi tulajdonos, így akár a tulajdonostársak többlettulajdonhoz juthatnak az érintett ingatlanban. Ezzel – ideális esetben – csökkenhet a tulajdonostársak száma is.

fiatalok

Kattintson a képre és máris indul az online személyi kölcsön kalkulátorunk!

Állami földvagyon-portfólió tisztítása

Az előző földértékesítési programokhoz hasonlóan az eladandó földek az állami földvagyon-portfólió tisztítását is szolgálják. Hiszen értékesítik azokat a jellemzően kis területű, magántulajdonú földek közé ékelődött ingatlanokat, amelyek hasznosítása – leginkább – a szomszédos ingatlanok használói által optimálisabban kivitelezhető. Az eredményes gazdálkodáshoz elengedhetetlen a megfelelő birtokméret kialakítása, amelyhez a mostani földértékesítési program is jó lehetőséget kínál.

A februárban indult földértékesítési program hetedik ütemében több száz településen érhető el földterület. A több mint 3500 hektár 40 százaléka szántó, rét, legelő; 25 százaléka erdő, a fennmaradó terület pedig vegyes művelési ágú ingatlan. Vételi ajánlatot bárki tehet, aki a jogszabályban foglalt feltételeknek megfelel – ismertette a tárca.

Az értékesítési hirdetmények a Nemzeti Földügyi Központ honlapján (https://nfk.gov.hu/), valamint a következő elektronikus oldalról is közvetlenül elérhetők: https://epr.nfk.gov.hu/.

Keress bennünket és segítünk a megfelelő lakásbiztosítás megtalálásában! A magyar biztosítók megoldásai alapján kiszámoljuk a legjobb ajánlatot. A lakásbiztosítás mellett Casco, kötelező felelősség (kgfb), hajó, élet, vagyon, felelősség, egészség, nyugdíj, lakás, mezőgazdasági, vállalkozói kötelező környezetvédelmi biztosításokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Telefon: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#földértékesítési_program #gazdálkódás #mezőgazdaság #ingatlan

program

Forrás: www.mti.huHitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

Baross

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

OTP
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »