HÍREK

Kifizetések a Napenergia programban

Koncz Zsófia: hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban

Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban. Tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat a modern napelemes rendszerek telepítése. Nyilatkozta az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára feltöltött szerdai videóban.

Koncz Zsófia hangsúlyozta: a jövő a zöldenergiáé. A kormány a családokat és a vállalkozásokat is segíti a zöldenergia termelésében és tárolásában. A háztartások fejlesztéseikhez akár 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a Napenergia Plusz programban.

A kezdeményezés rendkívül népszerűnek bizonyult, annak első szakaszában több mint 26 ezren jelentkeztek. A sikeresen előregisztrálók közül már több mint hétezren nyújtottak be támogatási kérelmet. Az eddig beérkezett dokumentumok alapján a pályázók átlagosan 4,1 millió forint állami hozzájárulást igényeltek – ismertette az államtitkár.

Kiemelte, hogy hétfőn újabb fontos állomásához érkezett a program, megkezdődött a támogatói okiratok kiküldése. Ennek birtokában szükség esetén már előleg is igényelhető, és ha az elosztó engedélye rendelkezésre áll, a kivitelező nekiláthat a rendszer telepítésének. Tavasszal így a kifizetések is megindulhatnak a Napenergia Plusz programban – jelezte.

Koncz Zsófia arra hívta fel a jóváhagyott előregisztrációval bíró pályázók figyelmét, hogy mielőbb nyújtsák be támogatási kérelmeiket.

Bővülnek a napenergia-kapacitások

A program jóvoltából tovább bővülnek az elmúlt években kiépült óriási napenergia-kapacitások. A támogatott családok önellátási képessége megerősödik, áramszámlájuk pedig csökken – mutatott rá.
A zöld átállás élhetőbbé teszi Magyarországot, és csökkenti energiafüggőségét – hangsúlyozta.

A zöldenergiát nemcsak megtermelni érdemes, hanem a későbbi, helyi felhasználáshoz el is kell tárolni azt. A kormány a futó programokban 200 milliárd forint támogatást biztosít a magyar családok és a hazai cégek beruházásaihoz – emelte ki az államtitkár.

Keress bennünket és segítünk a megfelelő lakásbiztosítás megtalálásában! A magyar biztosítók megoldásai alapján kiszámoljuk a legjobb ajánlatot. A lakásbiztosítás mellett Casco, kötelező felelősség (kgfb), hajó, élet, vagyon, felelősség, egészség, nyugdíj, lakás, mezőgazdasági, vállalkozói kötelező környezetvédelmi biztosításokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Telefon: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#Napenergia_Plusz #zöldenergia #kormány #támogatás

napenergia

Forrás: www.mti.hu, Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

napenergia

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

vállalkozás
vállalkozás

Nehézségekkel küzdő vállalkozások

Hatékonyabb lett a nehézségekkel küzdő vállalkozások restrukturálása. Az életképes, de fizetési nehézségekkel küzdő vállalkozások immár közel két éve, 2022 júliusa óta Magyarországon is indíthatnak szerkezetátalakítási

TOVÁBB OLVASOM »
OTP
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »