HÍREK

Elindult a Zöld Alapok Tőkeprogram

Elindult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. zöld átállást segítő Zöld Alapok Tőkeprogramja


Kétszázmilliárd forintos kerettel elindult a Baross Gábor Tőkeprogram második pillére, a Zöld Alapok Tőkeprogram. Ennek részeként bejegyezték az első tőkealapot, amely 50 milliárd forinttal segíti a zöld átállást célzó fejlesztések és beruházások megvalósítását.Közölte a Nemzeti Tőkeholding Zrt. (NTH) az MTI-vel szerdán.

Zöld Alapok Tőkeprogram

Az Európai Befektetési Alap (EIF) 2022. évi Klíma és Infrastruktúra tőkeprogramjának mintájára, a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) közösen kidolgozott Zöld Alapok Tőkeprogram révén olyan hazai központú, főként közép- és nagyvállalkozások beruházásainak finanszírozása valósulhat meg.

Amelyek a nemzetgazdasági szempontból meghatározó zöldgazdaság, zöldenergia és fenntartható fejlődés fellendítéséhez kapcsolódóan végzik tevékenységüket, és amelyek érdemben hozzájárulnak Magyarország klíma- és energiafüggetlenségi céljainak eléréséhez.

A négy, egyenként 50-50 milliárd forint jegyzett tőkével induló alap minimum 30 százalékát, 60 milliárd forintot a magánbefektetők hozzájárulása teszi ki.

A most bejegyzett a CLM Future Magántőkealapból:

  •  megújuló forrásokra támaszkodó energiatermelést,
  •  annak terjesztését és tárolását,
  •  energiahatékonyság növelését,
  •  üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését,
  •  energiatermelő iparágak dekarbonizációját
  •   okos infrastruktúra térnyerését célozzák.

Katona Bence, az NTH elnök-vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta: a most bejegyzett tőkealap az ország első olyan nagyméretű tőkealapja. Amely a környezeti és társadalmi jellemzőket előmozdító befektetéseket új alapokra helyező úgynevezett SFDR-rendeletnek is megfelel.

Az NTH irányelveivel összhangban az alap kezelését Magyarország egyik vezető, több mint 600 főt foglalkoztató befektetéskezelő cégcsoportjának tagja, az Indotek-Investment Alapkezelő Zrt. látja el.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!
Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#Baross_Gábor #Zöld_Alapok #zöldenergia #NGM #tőkeprogram

zöld

Forrás: www.mti.huHitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

Baross

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »
zöldenergia
elektromos autó

Tárgyalás a német döntéshozókkal

NGM: német gazdasági döntéshozókkal tárgyalt Nagy Márton Németországban A Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja németországi látogatásának keretében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter személyesen tárgyalt Robert Habeck a német

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Nőtt az építőipar termelése

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,2%-kal nőtt, az előző hónaphoz képest 8,5%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers

TOVÁBB OLVASOM »