HÍREK

Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram

EXIM: töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete


Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete, alig két hónap alatt a magyar vállalkozások több mint 139 milliárd forint összegben kötöttek hitelszerződéseket. A január 15-én újranyitott hitelprogram 200 milliárd forintos többletkeretét rekordsebességgel, mintegy egy hónap alatt merítették ki a hazai vállalatok. Közölte az EXIM Magyarország csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az EXIM Magyarország eddig 185 darab hitelkérelmet hagyott jóvá 163 milliárd forint értékben. Az ügyletek 42 százaléka a kkv-szektorból került ki.

A közleményben részletezik, hogy az EXIM Magyarország január 15-én nyitotta újra a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram kérelmeinek befogadását. A korábbinál is kedvezőbb finanszírozási feltételekkel kínált, kizárólag beruházásokat finanszírozó hiteltermékek ismét rendkívüli érdeklődést váltottak ki a magyar vállalatok részéről.

Február közepére a bankhoz annyi kérelem érkezett be, hogy ki is merült a 200 milliárd forint többletforrással megnövelt hitelprogram kerete. A hitelkérelmek befogadása jelenleg szünetel, a beérkezett hiteligénylések elbírálása lezárult, a lízingkérelmeké pedig azóta folyamatosan zajlik – írták a közleményben.

Hangsúlyozták, az EXIM Magyarország a mintegy 2 hónap leforgása alatt a hitelprogramon belül 185 darab hitelkérelmet hagyott jóvá. Illetve összesen 139,7 milliárd forint értékben szerződést kötöttek a magyar vállalkozásokkal. Az eddig szerződött ügyletek a jóváhagyott hitelkérelmek közel 85 százalékát teszik ki.

A magyar vállalkozások eddig összesen 93 darab 135,5 milliárd forint összértékű beruházási hitelszerződést kötöttek. Illetve 73 darab 4,2 milliárd forint összértékű lízingszerződést kötöttek a hitelprogram keretében. A szerződött ügyletek közel negyedénél már folyósították a hitel.
Ismertetik, hogy a kibővített keretösszegű, beruházásokat támogató Baross Gábor Hitelprogram kérelmeinek 86 százaléka euró alapú hitelre szól.

Az ügyfelek nagy százaléka a kkv-szektorból kerül ki

Az eddig jóváhagyott kérelmeket vizsgálva az ügyfelek 42 százaléka a kkv-szektorból kerül ki, az ügyfelek döntő része közép-magyarországi vállalkozás. A jóváhagyott hitelkérelmek 100 százalékát az EXIM által refinanszírozott banki partnereken keresztül fogadták be.

Berta Adrienn, az EXIM Magyarország üzleti vezérigazgató-helyettese a kiemelte, a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram iránti érdeklődés mértéke a kezdetektől fogva túlszárnyalta az elképzeléseiket. A 200 milliárd forintos beruházási többletforrásra benyújtott hitelkérelmek száma és összege pedig ismét azt jelzi, hogy a magyar vállalati szektor részéről továbbra is óriási az igény a kedvezményes finanszírozási lehetőségek iránt.

Az EXIM Magyarországon keresztül a hazai vállalatok a korábbinál is kedvezményesebb feltételek mellett,forintban akár 5 százalék,euróban akár 3 százalék kamatozású, maximum tízéves lejáratú hitelhez juthatnak.

A hitelprogramra:

  • az élelmiszeripar,
  • az építőipar,
  • a telekommunikáció,
  • a gyógyszergyártás,
  • a turizmus és vendéglátás,
  • az autóipar,
  • valamint a logisztika területén működő vállalatok jelentkezhettek.

A beruházásösztönző hitelprogram célja a nemzetközi versenyképesség növelése. A beszállítók technológiafejlesztése, valamint a fenntarthatósági beruházások révén a nemzetközi előírásoknak való megfelelőség biztosítása is – tájékoztatott az EXIM Magyarország.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!
Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#Baross_Gábor #kkv #fejlesztés #EXIM #hitelprogram

Baross

Forrás: www.mti.huHitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

Baross

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »
zöldenergia
elektromos autó

Tárgyalás a német döntéshozókkal

NGM: német gazdasági döntéshozókkal tárgyalt Nagy Márton Németországban A Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja németországi látogatásának keretében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter személyesen tárgyalt Robert Habeck a német

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Nőtt az építőipar termelése

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,2%-kal nőtt, az előző hónaphoz képest 8,5%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers

TOVÁBB OLVASOM »