HÍREK

MNB: beindult a lakásbiztosítási kampány

MNB: lendületesen indult a lakásbiztosítási kampány


 Lendületesen indult a márciusi lakásbiztosítási kampány. Az első két hét adatai alapján csaknem 100 ezer új biztosítást kötöttek. Több mint 60 ezret pedig újrakötöttek az ügyfelek – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a jegybank szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az MNB arra számít, hogy legalább 200 ezer új vagy megújított lakásbiztosítási szerződést kötnek a fogyasztók a kampány során – jelezte Kandrács Csaba.Bejelentette, hogy a jegybank ezentúl a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás indexének mintájára negyedévente a lakásbiztosítási díjak alakulását bemutató indexet is közzétesz.

Tavaly a negyedik negyedévben 56 ezer forint volt a lakásbiztosítási szerződések átlagdíja, 18 százalékkal több, mint 2022 utolsó negyedévében. Eközben a kárráfordítás 35 százalékkal nőtt, tehát a díjemelkedés ütemét meghaladta a kárkifizetések növekedése – ismertette Kandrács Csaba.

A minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások átlagdíja 51 ezer forint volt 2023 negyedik negyedévében. 9,5 százalékkal kedvezőbb az átlagos lakásbiztosítás éves díjánál. Ugyanakkor a kárráfordítás 19 százalékkal volt magasabb, így a fogyasztóbarát otthonbiztosítások jobb szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek – jelezte az MNB alelnöke.

A 3 millió, állandóan lakott ingatlanra kötött lakásbiztosítás 82 százaléka, 2,5 millió nyújt teljeskörű – ingatlan és ingóság – fedezetet. A társasházbiztosítások csaknem 1,2 millió otthonra nyújtottak fedezetet tavaly év végén, ezek átlagos éves díja albetétenként 28 ezer forintot tett ki. A csak ingóságra kötött lakásbiztosítások száma 386 ezer, átlagos éves díjuk 23 ezer forint volt. A jellemzően vidéken található, nem lakott ingatlanokra is van lehetőség lakásbiztosítást kötni, a szerződések száma több mint 200 ezer volt 2023 végén.

Szerződések díja jelentősen eltérő lehet

Az MNB alelnöke felhívta a figyelmet, hogy az egyes szerződések díja jelentősen eltérő lehet. A márciusi lakásbiztosítási kampány a felénél tart, van lehetőség kedvezőbb biztosítás kiválasztására és átszerződésre – hangsúlyozta.

Nagy Koppány, az MNB biztosítás- és pénztárfelügyeleti igazgatója elmondta: a kampány első felében a 160 ezer új vagy megújított szerződés mellett több mint 63 ezer régebbi biztosítást töröltek. A jegybank arra számít, hogy a hazai lakásbiztosítások száma emelkedni fog a kampány hatására.
Jelezte azt is, az adatokon már látszik, hogy a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások ár-érték aránya kedvezőbb.

A jogszabály szerint a meglévő lakásbiztosítási szerződéseket az évfordulójuk mellett az idén márciusi lakásbiztosítási kampányban is fel lehet mondani. Minden egyéb kötelezettség nélkül másikat lehet kötni.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.
Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!
Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:
Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 

#lakásbiztosítás #kampány #ügyfél #MNB #ingatlan

MNB

Forrás: www.mti.hu Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

MNB

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

OTP
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »