HÍREK

MBH Bank eredménye 345,3 milliárd forint

MBH Bank: 345,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredmény 2023-ban.

Az MBH Bank korrigált adózás előtti teljes átfogó tavalyi eredménye 345,3 milliárd forint lett, 118,8 százalékkal magasabb az előző évinél. Derül ki Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett gyorsjelentésből.

Az MBH Bank korrigált teljes átfogó jövedelemmel számított tőkearányos megtérülése 33,1 százalékra nőtt, tőkemegfelelési mutatója 22,1 százalékra emelkedett.A társaság mérlegfőösszege a 2022. év végi értéket közel 500 milliárd forinttal meghaladva, mintegy 11 107 milliárd forintra nőtt. A bankcsoport már meglévő, több szegmensben piacvezető pozícióját az év során tovább erősítette sikeres akvizíciók révén. Amelyek mind ügyfél-, mind betét- és hitelállomány terén további növekedést hoztak – emeli ki a jelentés.

Az MBH csoport működési költsége 280,6 milliárd forintot tett ki 2023-ban, ezzel éves összehasonlításban a működési költségek infláció alatt növekedtek. Az MBH Bank az év során 72,4 milliárd forint értékben fizetett bankadót és extraprofit adót.

A bruttó hitelállomány 5171 milliárd forintra nőtt, ezen belül a lakossági hitelállomány 1741 milliárd forintot tett ki az év végén. Ami 1,3 százalékos bővülés a harmadik negyedévhez képest. A vállalati hitelállomány éves szinten 5,6 százalékos növekedéssel 2841 milliárd forintot tett ki, míg a lízingállomány 7,1 százalékos éves növekedéssel 560 milliárd forintra nőtt.

Növekedett az ügyfélbetét-állomány

Az ügyfélbetét-állomány összességében csaknem 6 százalékkal nőtt az év során, így az év végén 6957 milliárd forintot ért el. A növekedés elsősorban a vállalati ügyfelek betéteinek köszönhető, amelyek állománya a bázisidőszakhoz képest 14,2 százalékkal, összesen 3990 milliárd forintra bővült. A lakossági betétállomány a harmadik negyedévet 7,5 százalékkal haladta meg, így 2648 milliárd forintra emelkedett. A nemteljesítő hitelek aránya 3,4 százalékra csökkent az időszak végére a 2022. év végi 4,5 százalékról a jelentés szerint.

2023-ban a társasághoz került a Duna Takarék Bank, valamint megkezdődött a Fundamenta Lakáskassza többségi tulajdonrészének megvásárlása is. Az akvizíció révén közel 500 ezer új ügyféllel, 573 milliárd forint hitel- és 664 milliárd forint betétállománnyal gyarapodik a pénzintézet. A gyorsjelentés összefoglalója kiemelte, hogy a társaság a tavalyi évben 350 millió euró értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!
Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#MBH_Bank #ügyfél #betét #jövedelem #hitel

Bank

Forrás: www.mti.huHitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

benzin

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

OTP
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
benzin
üzemanyagár

A benzin drága Magyarországon

KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú

TOVÁBB OLVASOM »