HÍREK

 Idén növekedhet a jelzáloghitelpiac

 Idén 30-40 százalékkal növekedhet a jelzáloghitelpiac.

A Duna House pénzügyi közvetítője, a Credipass várakozása szerint a jelzáloghitelpiac idén mintegy 30-40 százalékkal, 750-850 milliárd forintra emelkedhet. Tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.

A Credipass becslése szerint a bankok 90 milliárd forint értékben helyeztek ki jelzáloghitelt márciusban. Így az első negyedéves volumen a tavalyi év azonos időszakához képest duplájára, 257 milliárd forintra ugrott, amely 2022 harmadik negyedéve óta a legmagasabb érték.A márciusban kihelyezett lakáshitelek közel ötödét az államilag támogatott hitelkonstrukciók, míg 80 százalékát piaci lakáshitelek teszik ki – írták.

A növekedés mögötti tényezők közül a javuló gazdasági környezetet, az otthonteremtési támogatásokkal elérhető kedvezőbb hitelkonstrukciókat, valamint az alacsonyabb kamatokat emelték ki.

A decemberben kifutó állami támogatások jelentősen erősítették a januári adatokat, de a februári bővülés részben már az új támogatások iránti aktív érdeklődésnek is köszönhető – idézte a közlemény Fülöp Krisztiánt, a Credipass magyarországi vezetőjét.

A márciusi jelzáloghitelezési adatok megerősítik a pénzügyi közvetítő korábbi, 2024-re szóló, havi átlagos 70 milliárd forintos előrejelzését – tette hozzá. A Credipass várakozása szerint az erősödő hitelpiaci aktivitás az ingatlantranzakciók számában is emelkedést hozhat 2024-ben.

Keress bennünket és segítünk a megfelelő lakásbiztosítás megtalálásában! A magyar biztosítók megoldásai alapján kiszámoljuk a legjobb ajánlatot. A lakásbiztosítás mellett Casco, kötelező felelősség (kgfb), hajó, élet, vagyon, felelősség, egészség, nyugdíj, lakás, mezőgazdasági, vállalkozói kötelező környezetvédelmi biztosításokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Telefon: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!

Korszerűsítést terveztek? Lakásfelújítás előtt álltok? Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#jelzáloghitelpiac #támogatás #Credipass #ingatlan #növekedés

jelzáloghitelpiac

Forrás: www.mti.hu Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

jelzáloghitelpiac

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

élelmiszerár
élelmiszerár

Nőttek a globális élelmiszerárak

FAO: második hónapja nőttek a globális élelmiszerárak áprilisban havi szinten. Áprilisban már a második egymást követő hónapban nőttek a globális élelmiszerárak havi összevetésben. Azúttal elsősorban

TOVÁBB OLVASOM »
vállalkozás
vállalkozás

Nehézségekkel küzdő vállalkozások

Hatékonyabb lett a nehézségekkel küzdő vállalkozások restrukturálása. Az életképes, de fizetési nehézségekkel küzdő vállalkozások immár közel két éve, 2022 júliusa óta Magyarországon is indíthatnak szerkezetátalakítási

TOVÁBB OLVASOM »
élelmiszerár
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »