HÍREK

 Idén növekedhet a jelzáloghitelpiac

 Idén 30-40 százalékkal növekedhet a jelzáloghitelpiac.

A Duna House pénzügyi közvetítője, a Credipass várakozása szerint a jelzáloghitelpiac idén mintegy 30-40 százalékkal, 750-850 milliárd forintra emelkedhet. Tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.

A Credipass becslése szerint a bankok 90 milliárd forint értékben helyeztek ki jelzáloghitelt márciusban. Így az első negyedéves volumen a tavalyi év azonos időszakához képest duplájára, 257 milliárd forintra ugrott, amely 2022 harmadik negyedéve óta a legmagasabb érték.A márciusban kihelyezett lakáshitelek közel ötödét az államilag támogatott hitelkonstrukciók, míg 80 százalékát piaci lakáshitelek teszik ki – írták.

A növekedés mögötti tényezők közül a javuló gazdasági környezetet, az otthonteremtési támogatásokkal elérhető kedvezőbb hitelkonstrukciókat, valamint az alacsonyabb kamatokat emelték ki.

A decemberben kifutó állami támogatások jelentősen erősítették a januári adatokat, de a februári bővülés részben már az új támogatások iránti aktív érdeklődésnek is köszönhető – idézte a közlemény Fülöp Krisztiánt, a Credipass magyarországi vezetőjét.

A márciusi jelzáloghitelezési adatok megerősítik a pénzügyi közvetítő korábbi, 2024-re szóló, havi átlagos 70 milliárd forintos előrejelzését – tette hozzá. A Credipass várakozása szerint az erősödő hitelpiaci aktivitás az ingatlantranzakciók számában is emelkedést hozhat 2024-ben.

Keress bennünket és segítünk a megfelelő lakásbiztosítás megtalálásában! A magyar biztosítók megoldásai alapján kiszámoljuk a legjobb ajánlatot. A lakásbiztosítás mellett Casco, kötelező felelősség (kgfb), hajó, élet, vagyon, felelősség, egészség, nyugdíj, lakás, mezőgazdasági, vállalkozói kötelező környezetvédelmi biztosításokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Telefon: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!

Korszerűsítést terveztek? Lakásfelújítás előtt álltok? Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához!

#jelzáloghitelpiac #támogatás #Credipass #ingatlan #növekedés

jelzáloghitelpiac

Forrás: www.mti.hu Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

jelzáloghitelpiac

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

mesterséges intelligencia
mesterséges intelligencia

Fontos a mesterséges intelligencia

NMHH: Magyarországon is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia. Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem  a mesterséges intelligencia alkalmazására nem képesek(MI). Azon médiavállalatok,

TOVÁBB OLVASOM »
családbarát
munkahely

Családbarát munkahelyek kialakítása

Hornung Ágnes: ismét lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására. Ismét pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakítására a családokért felelős államtitkárság. Közölte Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Az építőipar termelése csökkent

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 6,3, az előző hónaphoz képest 2,8%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 márciusában az építőipar termelésének volumene a nyers adatok

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
ingatlanpiac

Az ingatlanpiac erősödik

Az ingatlanpiac az év eddigi legerősebb hónapját zárta áprilisban. A magyarországi ingatlanpiac áprilisban az év eddigi legerősebb hónapját zárta. A becsült 11 200 adásvétel éves

TOVÁBB OLVASOM »