HÍREK

Havi rekord az elektromos autózásban

EM: újabb havi rekordokat hozott az elektromos autózásban a vállalati pályázat.

Csúcsot döntött február után márciusban is a zöld rendszámmal forgalomba helyezett elektromos járművek száma Magyarországon. A látványos élénkülés összefügg a céges e-autó beszerzéseket támogató program február eleji elindításával – közölte az Energiaügyi Minisztérium.

A közlemény szerint a világoszöld hatósági jelzéssel felszerelt teljes állomány csaknem háromezerrel gyarapodott márciusban. A 2920 darabos bővülés jelentősen felülmúlja az idén februárban regisztrált előző, 2594 darabos csúcsot. Hasonlóképpen példátlan mértékű volt a márciusi növekedés a tisztán elektromos kategóriában, első alkalommal lépve át a havi kétezres szintet. A 2108 újonnan munkába állt gépkocsi a megelőző hónap 1704 darabos rekordjához mérten is hatalmas előrelépés.

Kiemelték, hogy a Belügyminisztérium hétfői adatközlése szerint zöld rendszámos járműből 93 ezernél, tisztán elektromosból 53 ezernél több fut már az országban. A komplett zöld flotta ezzel 2020 elejéhez képest több mint ötszörösére, a leginkább környezetbarát járműpark pedig majdnem a hétszeresére nőtt. A kizárólag elektromos hajtású személyautók száma a múlt hónapban haladta meg az 50 ezret.

“Közös jövőnk a zöldenergia”. A kormány a tiszta energiatermelés mellett több programmal ösztönzi a tárolást is összesen 200 milliárd forint értékben. A vállalkozások február eleje óta igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást elektromos személygépkocsi, teherautó vagy kisbusz beszerzéséhez. A 30 milliárd forintos keretösszegű program egy jármű beszerzésének költségeiből az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8-4 millió forintot vállalhat át a nemzeti helyreállítási terv REPowerEU-fejezete terhére.

 A BYD, a Tesla és a Volvo gyártmányai a legnépszerűbbek

Hétfő reggelig már csaknem 3000 elektromos gépjármű megvásárlásához igényeltek összesen 11,3 milliárd forint támogatást a cégek. Több mint 2200 személyautóra és közel 700 kisteherautóra. Márka szerinti bontásban a BYD, a Tesla és a Volvo gyártmányai a legnépszerűbbek.

Márciusban megszülettek az első körös támogatói döntések is, a 191 sikeresen pályázó vállalkozás 171 személygépkocsival és 47 kisteherautóval erősítheti meg, teheti környezetbarátabbá járműparkját. Előkészületben van és a közeljövőben megjelenhet a flottaszolgáltatóknak szóló célzott hitelprogram.

A kormány április közepéig számít az emberek véleményére a zöldenergia konzultáción. A 13 kérdés között az elektromobilitás térnyerésének további támogatásával és a kapcsolódó iparfejlesztésekkel összefüggő felvetések is szerepelnek az online kérdőíven. A poszt hozzászólásában szerepel a zoldenergia.kormany.hu oldal megnevezése.

 

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#zöldenergia #vállalkozás #elektromosautó #kisteherautó #kormány

elektromos

Forrás: www.mti.huHitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

zöld energia

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

vállalkozás
vállalkozás

Nehézségekkel küzdő vállalkozások

Hatékonyabb lett a nehézségekkel küzdő vállalkozások restrukturálása. Az életképes, de fizetési nehézségekkel küzdő vállalkozások immár közel két éve, 2022 júliusa óta Magyarországon is indíthatnak szerkezetátalakítási

TOVÁBB OLVASOM »
OTP
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »