HÍREK

Csökkent a betöltésre váró állások száma

Az első negyedévben szinte minden vármegyében csökkent a betöltésre váró állások száma

Négy vármegye kivételével az ország valamennyi területén alacsonyabb a betöltésre váró állások száma idén az első negyedévben, mint egy évvel korábban. Közölte a Profession.hu csütörtökön az MTI-vel.

A tematikus állásportál adatai szerint az országos átlagot tekintve:

  •  a HR, munkaügy területén 26,3 százalékkal,
  •  a gyártás, termelésnél 19,6,
  •  a fizikai, segéd és betanított munka esetében 18,3 százalékkal kevesebb betöltésre váró állást hirdettek meg az egy évvel korábbihoz képest.

Ezzel szemben gyarapodtak a meghirdetett pozíciók a marketing, média, PR és a közigazgatás területén 2,6, illetve 10,8 százalékkal.

Az aktivált hirdetések száma a legnagyobb mértékben Hajdú-Bihar vármegyében nőtt, amelyhez elsősorban a vendéglátás, a szállítás, beszerzés, logisztika járult hozzá. Tolna vármegyében az építőipar, ingatlan, a szakmunka és a mérnök szakmákhoz kerestek a leginkább munkaerőt az előző év azonos időszakához képest.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében a vendéglátás, hotel, idegenforgalom, a pénzügy és könyvelés, valamint az IT üzemeltetés, telekommunikáció hirdetésszámai emelkedtek. Békés vármegyében pedig az adminisztráció, asszisztensi és irodai munka, a bank, biztosítás és bróker, valamint a szállítás, beszerzés, logisztika kategóriáké emelkedtek a leginkább.

Budapesten a legtöbb szakmában csökkent az álláshirdetések száma:

  •  30,3 százalékkal a HR, munkaügy,
  • 23,2 százalékkal a bank, biztosítás, bróker
  •  19,6 százalékkal a mérnök kategóriákban.

Az állásportálon nőtt az álláskeresők száma

A közlemény idézte Tüzes Imrét, a Profession.hu üzletfejlesztési igazgatóját. Elmondta az állásportálon a regisztrált felhasználók száma 2024 első negyede alatt az előző év azonos időszakához képest 8 százalékkal, a feltöltött önéletrajzok száma 10 százalékkal nőtt. Az álláskeresők ebben az időszakban kevesebb lehetőség közül választhattak ugyan, de a valamelyest beszűkült keretek között többet pályáztak. Országosan 19,6 százalékkal nőtt a jelentkezések száma 2024 első negyedében az előző év azonos időszakához mérten.

Rámutattak, hogy a legnagyobb arányban Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya vármegyékben nőtt a munkavállalói aktivitás egy év alatt. Csökkenést csak Nógrád és Bács-Kiskun vármegyékben tapasztaltak.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#állás #foglakoztatás #vármegye #munkaerőpiac #Budapest

állások

Forrás: www.mti.hu ,Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

MNB

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

mesterséges intelligencia
mesterséges intelligencia

Fontos a mesterséges intelligencia

NMHH: Magyarországon is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia. Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem  a mesterséges intelligencia alkalmazására nem képesek(MI). Azon médiavállalatok,

TOVÁBB OLVASOM »
családbarát
munkahely

Családbarát munkahelyek kialakítása

Hornung Ágnes: ismét lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására. Ismét pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakítására a családokért felelős államtitkárság. Közölte Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Az építőipar termelése csökkent

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 6,3, az előző hónaphoz képest 2,8%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 márciusában az építőipar termelésének volumene a nyers adatok

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
ingatlanpiac

Az ingatlanpiac erősödik

Az ingatlanpiac az év eddigi legerősebb hónapját zárta áprilisban. A magyarországi ingatlanpiac áprilisban az év eddigi legerősebb hónapját zárta. A becsült 11 200 adásvétel éves

TOVÁBB OLVASOM »