HÍREK

Csökkent a betöltésre váró állások száma

Az első negyedévben szinte minden vármegyében csökkent a betöltésre váró állások száma

Négy vármegye kivételével az ország valamennyi területén alacsonyabb a betöltésre váró állások száma idén az első negyedévben, mint egy évvel korábban. Közölte a Profession.hu csütörtökön az MTI-vel.

A tematikus állásportál adatai szerint az országos átlagot tekintve:

  •  a HR, munkaügy területén 26,3 százalékkal,
  •  a gyártás, termelésnél 19,6,
  •  a fizikai, segéd és betanított munka esetében 18,3 százalékkal kevesebb betöltésre váró állást hirdettek meg az egy évvel korábbihoz képest.

Ezzel szemben gyarapodtak a meghirdetett pozíciók a marketing, média, PR és a közigazgatás területén 2,6, illetve 10,8 százalékkal.

Az aktivált hirdetések száma a legnagyobb mértékben Hajdú-Bihar vármegyében nőtt, amelyhez elsősorban a vendéglátás, a szállítás, beszerzés, logisztika járult hozzá. Tolna vármegyében az építőipar, ingatlan, a szakmunka és a mérnök szakmákhoz kerestek a leginkább munkaerőt az előző év azonos időszakához képest.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében a vendéglátás, hotel, idegenforgalom, a pénzügy és könyvelés, valamint az IT üzemeltetés, telekommunikáció hirdetésszámai emelkedtek. Békés vármegyében pedig az adminisztráció, asszisztensi és irodai munka, a bank, biztosítás és bróker, valamint a szállítás, beszerzés, logisztika kategóriáké emelkedtek a leginkább.

Budapesten a legtöbb szakmában csökkent az álláshirdetések száma:

  •  30,3 százalékkal a HR, munkaügy,
  • 23,2 százalékkal a bank, biztosítás, bróker
  •  19,6 százalékkal a mérnök kategóriákban.

Az állásportálon nőtt az álláskeresők száma

A közlemény idézte Tüzes Imrét, a Profession.hu üzletfejlesztési igazgatóját. Elmondta az állásportálon a regisztrált felhasználók száma 2024 első negyede alatt az előző év azonos időszakához képest 8 százalékkal, a feltöltött önéletrajzok száma 10 százalékkal nőtt. Az álláskeresők ebben az időszakban kevesebb lehetőség közül választhattak ugyan, de a valamelyest beszűkült keretek között többet pályáztak. Országosan 19,6 százalékkal nőtt a jelentkezések száma 2024 első negyedében az előző év azonos időszakához mérten.

Rámutattak, hogy a legnagyobb arányban Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya vármegyékben nőtt a munkavállalói aktivitás egy év alatt. Csökkenést csak Nógrád és Bács-Kiskun vármegyékben tapasztaltak.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#állás #foglakoztatás #vármegye #munkaerőpiac #Budapest

állások

Forrás: www.mti.hu ,Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

állás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

vállalkozás
vállalkozás

Nehézségekkel küzdő vállalkozások

Hatékonyabb lett a nehézségekkel küzdő vállalkozások restrukturálása. Az életképes, de fizetési nehézségekkel küzdő vállalkozások immár közel két éve, 2022 júliusa óta Magyarországon is indíthatnak szerkezetátalakítási

TOVÁBB OLVASOM »
OTP
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »