HÍREK

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló európai uniós forrásból finanszírozott, kamatmentes beruházási kölcsön.

A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) olyan beruházásainak a támogatása, ahol a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnek be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek akadályozzák a finanszírozást. A Hitelprogram lehetővé teszi a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására vonatkozó energiahatékonysági beruházásokat is.

Kik igényelhetik?

A támogatásra azok a mikro-, kis- és középvállalkozások jogosultak, akik

  • devizabelföldinek minősülnek,
  • Magyarország területén székhellyel (illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén fiókteleppel), magyar adószámmal rendelkeznek,
  • gazdaságilag potenciálisan életképesek,
  • legalább 5 főt foglalkoztatnak (utolsó lezárt évi beszámoló alapján),
  • legalább egy teljes, lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

A hitel jellemzői:

  • Kölcsön összege: minimum 10 millió Forint – maximum 100 millió Forint
  • Az igényelhető hitelösszeg nem haladhatja meg a hitelkérelem benyújtását megelőző lezárt pénzügyi év üzemi eredményének tizenötszörösét.
  • Kölcsön devizaneme: HUF
  • Saját forrás: elvárt mértéke a Projekt elszámolható költségének legalább 10%-a , regionális beruházási támogatással érintett költségtételek vonatkozásában az elszámolható költségek legalább 25%-a, amelynek felhasználását a Végső Kedvezményezettnek legkésőbb az első folyósítás előtt igazolnia szükséges.
  • Kamat: 0%/év
  • Költségek: kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj nem kerül felszámításra.
  • Rendelkezésre tartási idő:  a kölcsönszerződés megkötésétől számított minimum 6 hónap, legfeljebb 18 hónap, mely megújuló energiával kapcsolatos beruházást tartalmazó projekt esetén indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható.
  • Türelmi idő:  a rendelkezésre tartási idő végétől számított maximum 6 hónap .
  • Projekt megvalósítási határideje:  a Projekt megvalósításának határideje (fizikailag és pénzügyileg befejezett) a szerződéskötést követő 18 hónap, amely határidő indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható.
  • Futamidő: a beszerzendő új tárgyi eszköz amortizációs kulcsának besorolásától függően maximum 120 hónap.
  • Projekt megvalósítási helyszíne:  Magyarországon, Budapesten kívüli, bejegyzett székhelyen, telephelyen  vagy fióktelepen. A Projekt megvalósítási helyszíne számít, és nem a Kölcsönt igénylő székhelye (budapesti székhellyel rendelkező szervezet Projektje is támogatható, amennyiben a Projekt maga Budapesten kívül, de Magyarországon valósul meg).

Hogyan és mikortól igényelhető?

A kölcsönkérelem benyújtására országszerte összesen 154 MFB Pont Plusz bankfiókban 2024. április 30-tól 2024. december 30-ig van lehetősége. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

A kölcsön kizárólag a hitelkérelmi nyomtatvány teljeskörű kitöltésével és a kötelezően előírt mellékletek hiánytalan benyújtásával igényelhető, melyek elérését Ide kattintva találja meg.

Kérem, keressen minket bizalommal:

Forró Attila – 06 30 342 6308

Jankó Endre – 06 30 648 9225

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#kkv #MFB #GINOP_plusz #hitel #technológia #támogatás

kkv

Forrás: Pályázati Portál , Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

kkv

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

vállalkozás
vállalkozás

Nehézségekkel küzdő vállalkozások

Hatékonyabb lett a nehézségekkel küzdő vállalkozások restrukturálása. Az életképes, de fizetési nehézségekkel küzdő vállalkozások immár közel két éve, 2022 júliusa óta Magyarországon is indíthatnak szerkezetátalakítási

TOVÁBB OLVASOM »
OTP
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »