HÍREK

Munkához juthatnak a tartós álláskeresők

Czomba Sándor: munkához juthatnak a tartós álláskeresők


A tartós álláskeresők elhelyezkedését segíti az 1,7 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló program, amelyre hétfőtől lehet jelentkezni .Mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Czomba Sándor felhívta a figyelmet: az átlagosnál komplexebb segítségre van szükségük a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő álláskeresőknek. Egyebek mellett az alacsony képzettségűeknek, a 24 év alattiaknak vagy az 50 év felettieknek, akik egy vagy két éve regisztrált álláskeresők.

Segítség a programban részvevők számára

Az új pilot program első három hónapja a munka kipróbálása, amelynek során a résztvevők komplex segítséget kapnak a beilleszkedéshez. Ebben az időszakban a munkavállaló foglalkoztatásához havi 200 ezer forintig bértámogatás is igénybe vehető. Ezen túl a munkavállaló havi 53 ezer forint munkában maradást ösztönző juttatásban is részesülhet. Ha a munkáltató legalább öt hátrányos helyzetű álláskeresőt foglalkoztat, akkor a program keretében az őket segítő mentor bérköltségét is támogatják, 375 ezer forintig.

Az álláskereső alkalmassága, illetve további foglalkoztatása esetén a munkaadó újabb 6 hónapig megkaphatja a bértámogatást. A munkában maradást ösztönző juttatás pedig 67 ezer forintra nő. Emellett a mentorok munkájának támogatásához is nyújtható minden munkavállaló után havi 100 ezer forint – közölte Czomba Sándor. Az 1,7 milliárd forint 500-600 ember bevonását teszi lehetővé. A program működésének értékelése után, annak sikeressége esetén szélesítik majd a lehetőséget.

Az NGM államtitkára hangsúlyozta: amíg van potenciális magyar munkavállaló, addig magyarokkal töltik be az üres álláshelyeket. Ha egy hazai munkaadó harmadik országbeli munkavállalót szeretne foglalkoztatni, akkor először megkeresik a regiszterben lévő magyarokat és nekik ajánlják fel a munka lehetőségét.

Sokan önhibájukon kívül kerültek olyan élethelyzetbe, hogy nem tudtak munkát vállalni. Ez a program kifejezetten arról szól, hogy ezeket az embereket segítsék munkába- emelte ki Czomba Sándor.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#álláskeresők #foglakoztatás #munkaerőpiac #támogatás #program

álláskeresők

Forrás: www.mti.hu ,Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

álláskeresők

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

élelmiszerár
élelmiszerár

Nőttek a globális élelmiszerárak

FAO: második hónapja nőttek a globális élelmiszerárak áprilisban havi szinten. Áprilisban már a második egymást követő hónapban nőttek a globális élelmiszerárak havi összevetésben. Azúttal elsősorban

TOVÁBB OLVASOM »
vállalkozás
vállalkozás

Nehézségekkel küzdő vállalkozások

Hatékonyabb lett a nehézségekkel küzdő vállalkozások restrukturálása. Az életképes, de fizetési nehézségekkel küzdő vállalkozások immár közel két éve, 2022 júliusa óta Magyarországon is indíthatnak szerkezetátalakítási

TOVÁBB OLVASOM »
élelmiszerár
otp

Az OTP folytatja a terjeszkedést

Csányi Sándor: folytatja a terjeszkedést az OTP. Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: nőhet a kereskedelmi ingatlanpiac

MNB: a gazdasági növekedéssel erősödhet a kereskedelmi ingatlanpiac aktivitása. Miután 2023-ban az irodapiaci és ipari-logisztikai kihasználatlansági ráták visszafogott kereslet és érdemi új átadások mellett tovább

TOVÁBB OLVASOM »