HÍREK

Munkásszállás létesítő program

Czomba Sándor: elsősorban a magyar munkavállalókat segíti a munkásszállás-kialakítás támogatása.


Elsősorban a magyar munkavállalókat segíti a munkásszállás-kialakítás támogatási program – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. Czomba Sándor kiemelte, hogy a belső mobilitást szeretnék segíteni, vagyis nem vendégmunkásoknak épülnek a szállások.

Hangsúlyozta, hogy már a pályázati kiírásban is megjelenítik, hogy legalább ötven százalékban magyar embert kell a munkásszálláson elszállásolni. Csak abban az esetben lehet más nemzetiségűeket, ha nincs magyar jelentkező.

A pályázóknak tíz év fenntartási kötelezettségük van. Az első két évben a feltöltésre türelmi időt kapnak, mert “feltölteni a létszámot nem olyan egyszerű” – mondta.

Hozzátette, hogy ugyanakkor már a pályázat benyújtásakor a jelentkezőnek be kell mutatnia olyan szerződéseket, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy rövid időn belül magyar munkaerővel fel tudja tölteni a szálláshelyet.Példaként említette, hogy szerződést kell kötni a térségben működő vállalkozásokkal. Amiben vállalják, hogy bizonyos időn belül a megfelelő létszámot biztosítani fogják. “Ha ilyet nem tud a pályázat mellé csatolni, akkor azt nem fogjuk támogatni” – mondta.

A jelenlegi munkásszállás-támogatási program a hetedik ilyen program

Czomba Sándor arról is beszélt, hogy 2017 óta a jelenlegi munkásszállás-támogatási program a hetedik ilyen program. 20 milliárd forint keretösszeg mellett mintegy 25-30 új munkásszállás kialakítására van lehetőség, ami 200-300 új férőhelyet jelent.

Míg korábban önkormányzatok is pályázhattak, addig ezúttal csak a versenyszféra szereplői. Ennek oka, hogy előzőleg számos olyan helyre is épült munkásszálló, ahol nehéz volt feltölteni a létszámot. “Ez azt jelenti, hogy nem jól céloztunk”, így ezeket a problémákat ki kell küszöbölni – mondta.Hangsúlyozta, hogy a szállásoknak környezetbarát módon, a kor követelményeinek megfelelően kell épülniük, mert “nem tömegszállásokra van szükség”.

Nyolcvan százalékban kétágyas szobákat kell kialakítani. Csak húsz százalékban lehet négyágyas szobákat, viszont ehhez megfelelő mosdó, szárító és mosási lehetőséget kell biztosítani – sorolta. Az államtitkár elmondta azt is, hogy Budapest kivételével mindenhonnan be lehet nyújtani a pályázatokat.

Czomba Sándor beszélt arról is, hogy elindult a tartósan álláskeresők támogatási programja. amely a hátrányos helyzetben lévők munkavállalását segíti elő. Emellett már lehet jelentkezni az Ifjúsági garancia plusz programra is, amely a pályakezdők munkavállalását segíti.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#munkásszállás #támogatás #pályázat #munkaerő

munkásszállás

Forrás: www.mti.hu ,Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

munkásszállás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

mesterséges intelligencia
mesterséges intelligencia

Fontos a mesterséges intelligencia

NMHH: Magyarországon is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia. Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem  a mesterséges intelligencia alkalmazására nem képesek(MI). Azon médiavállalatok,

TOVÁBB OLVASOM »
családbarát
munkahely

Családbarát munkahelyek kialakítása

Hornung Ágnes: ismét lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására. Ismét pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakítására a családokért felelős államtitkárság. Közölte Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs

TOVÁBB OLVASOM »
építőipar
építőipar

Az építőipar termelése csökkent

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 6,3, az előző hónaphoz képest 2,8%-kal csökkent az építőipar termelésének volumene. 2024 márciusában az építőipar termelésének volumene a nyers adatok

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlanpiac
ingatlanpiac

Az ingatlanpiac erősödik

Az ingatlanpiac az év eddigi legerősebb hónapját zárta áprilisban. A magyarországi ingatlanpiac áprilisban az év eddigi legerősebb hónapját zárta. A becsült 11 200 adásvétel éves

TOVÁBB OLVASOM »