HÍREK

Az ingatlanpiac erősödik

Az ingatlanpiac az év eddigi legerősebb hónapját zárta áprilisban.


A magyarországi ingatlanpiac áprilisban az év eddigi legerősebb hónapját zárta. A becsült 11 200 adásvétel éves szinten 65 százalékos növekedés – közölte saját adatai alapján a Duna House hétfőn az MTI-vel.

A múlt hónapban a főváros budai és pesti oldalán, valamint országosan (Közép-Magyarország kivételével) a Duna House közreműködésével eladott ingatlanok között a 40-60 négyzetméter közötti alapterületű ingatlanok voltak a leginkább kelendők. Budán négyzetméterenként 900 ezer és 1 millió forint. Pesten 600-800 ezer forint között, országosan pedig 250 ezer forint alatt adták el a legtöbb lakást.

A közlemény szerint az ország keleti részén a panellakások, illetve a használt tégla lakások átlagos négyzetméterára áprilisban 587 ezer, illetve 350 ezer forintra nőtt. Az előző év azonos időszakában mért 469 ezer és 339 ezer forintról. A nyugati területeken található panelek négyzetméterára 482 ezer forintról 534 ezer forintra nőtt. A használt tégla lakások átlagos fajlagos ára pedig 305 ezerről 365 ezer forintra nőtt. A múlt hónapban az egy évvel korábbihoz képest.

Budán a panelek átlagos négyzetméterára 800 ezerről 962 ezerre, Pesten 701 ezerről 791 ezer forintra emelkedett áprilisban éves összevetésben. A használt téglaépítésű lakások négyzetméterára a főváros budai oldalán 919 ezerről 1,11 millió forintra nőtt. A belvárosban pedig 858 ezerről 945 ezer forintra nőtt, míg Pesten 822 ezerről 713 ezer forintra mérséklődött.

A fővárosban a befektetés volt a legnépszerűbb vásárlói motiváció

A fővárosban a befektetés volt a legnépszerűbb vásárlói motiváció, amit az első lakás vásárlása és a nagyobb ingatlanba költözés követett. Vidéken ez a sorrend megfordult.A fővárosban azok, akik ingatlanba fektették megtakarításukat, átlagosan 62,5 millió forintot, míg vidéken 27,5 millió forintot költöttek. Az első lakás megvásárlására Budapesten 47,2 millió, vidéken pedig 30,8 millió forintra volt szükség. A nagyobb ingatlanba költözésre a fővárosban 82,3 milliót, míg vidéken 52,4 millió forintot fordítottak.

Az ingatlan eladásának leggyakoribb oka Budapesten a befektetés értékesítése volt. Amit a nagyobb ingatlanba költözés és az örökölt ingatlan értékesítése követett. Vidéken ez utóbbi és a befektetés értékesítése egyaránt az első helyen állt, ezek után pedig a kisebb ingatlanba költözés következett.

Bővül a család? Munkahely miatt költöznétek? Lakásfelújítás előtt álltok? Kalkulálj a Lakáshitel kalkulátor ügyfeleinknek | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon vagy add meg igényedet Lakáshitel ajánlatok | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) és mi egyedi ajánlatot készítünk céljaid megvalósításához! 
#ingatlanpiac #négyzetméterár #Budapest #befektetés #használt_lakás

 

ingatlanpiac

 

Forrás: www.mti.huHitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

ingatlanpiac

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

termék
termék külkereskedelem

Termék-külkereskedelmi többlet

Márciusban 1,6 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, februárhoz képest az export és az import kiigazított volumene egyaránt 2,0%-kal csökkent. 2024. márciusban a  termék kivitel

TOVÁBB OLVASOM »
turizmus
turizmus

MTÜ: forgalmas volt a Pünkösd

MTÜ: az év eddigi legforgalmasabb hosszú hétvégéje volt a pünkösdi. Mintegy 280 ezer vendég csaknem 530 ezer vendégéjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken a pünkösdi

TOVÁBB OLVASOM »
bankrendszer
MNB

MNB: stabil a magyar bankrendszer

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer. A magyar bankrendszer továbbra is stabil, sokkellenálló-képessége erős, ugyanakkor a tavalyi kiemelkedő jövedelmezőség után a profitja 2024-ben csökkenni

TOVÁBB OLVASOM »