HÍREK

Családbarát munkahelyek kialakítása

Hornung Ágnes: ismét lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására.


Ismét pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakítására a családokért felelős államtitkárság. Közölte Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel.

A kiírásra olyan kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési, valamint egyházi szervek jelentkezhetnek, amelyek sokat tesznek a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód erősítéséért. Fejlesztéséért, valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséért.

A százmillió forint keretösszegű pályázatra 2024. július 1-jéig lehet jelentkezni a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő (www.nktk.gov.hu) honlapján. A pályázók legfeljebb ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek – ismertette az államtitkár.

Családbarát kormányzás

Kiemelte: Magyarország kormánya 2010-ben a családbarát kormányzás mellett kötelezte el magát. Ez a szemlélet pedig ma már az élet számos területén, a családtámogatások folyamatos bővítésében. És a különböző családbarát kezdeményezésekben tetten érhető. A kormány a tartós háborús helyzet ellenére is megvédi a  családtámogatásokat. Sőt idén bevezette a csok pluszt, emelte a falusi csok és a babaváró támogatás összegét – fűzte hozzá.

A családbarát munkahelyek kialakítását elősegítő pályázat évek óta családbarát kezdeményezések, programok bevezetésére, szolgáltatások kialakítására ösztönzi a vállalatokat és az intézményeket. Az elmúlt években számos jó gyakorlat megvalósulását segítette – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: ilyen egyebek mellett a gyermekfelügyelet és óvodai ellátás biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidei táborok szervezése és szünidei fizetett szabadság bevezetése.

A díj az évek folyamán olyan elismeréssé nőtte ki magát, amelynek birtokában a munkaadó könnyebben talált megbízható, hatékony munkaerőt – hangsúlyozta Hornung Ágnes.Mint írta, a Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása című pályázat célja a munkahelyi családbarát programok és intézkedések finanszírozása. A pályázat a nyertes szervezet adott évben benyújtott programját díjazza, tehát a cím egy évre szól.

A 2024-ben nyertes pályázók a kitüntetést az elkövetkezendő egy évben használhatják. A díj rangját jelzi, hogy az elmúlt immár csaknem másfél évtizedben sok olyan cég vagy vállalkozás nyújtotta be jelentkezését. Amely nem igényelt anyagi támogatást. Mivel a családbarát intézkedéseket önerőből finanszírozták, és kizárólag a Családbarát Munkahely cím használatát kívánták elnyerni. Tavaly 50 nyertes pályázat kapott anyagi támogatást. További 21 pályázó érdemelte ki a Családbarát Munkahely címet – olvasható a közleményben.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#családbarát #pályázat #csok_plusz #munkahely

családbarát

Forrás: www.mti.hu ,Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

családbarát

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

termék
termék külkereskedelem

Termék-külkereskedelmi többlet

Márciusban 1,6 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, februárhoz képest az export és az import kiigazított volumene egyaránt 2,0%-kal csökkent. 2024. márciusban a  termék kivitel

TOVÁBB OLVASOM »
turizmus
turizmus

MTÜ: forgalmas volt a Pünkösd

MTÜ: az év eddigi legforgalmasabb hosszú hétvégéje volt a pünkösdi. Mintegy 280 ezer vendég csaknem 530 ezer vendégéjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken a pünkösdi

TOVÁBB OLVASOM »
bankrendszer
MNB

MNB: stabil a magyar bankrendszer

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer. A magyar bankrendszer továbbra is stabil, sokkellenálló-képessége erős, ugyanakkor a tavalyi kiemelkedő jövedelmezőség után a profitja 2024-ben csökkenni

TOVÁBB OLVASOM »