HÍREK

MNB: globális pénzügyi rendszer jövője

MNB: a globális pénzügyi rendszer jövőjéről egyeztettek Kínában az MNB részvételével.

Matolcsy György jegybankelnök is meghívást kapott az idén 10. alkalommal megrendezett Tsinghua PBCSF Global Finance Forumra. Ahol az innovatív és krízisálló globális pénzügyi rendszer jövőjét, a globális gazdasági fejlődés aktualitásait és a geopolitikai kihívásokat vitatták meg a világ vezető pénzügyi szakemberei. Közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel.

A Tsinghua Egyetem PBC School of Finance (PBCSF) a Reinventing Bretton Woods Bizottsággal (RBWC) és az Academy of Contemporary China and World Studies (ACCWS) együttműködve adott otthont a 2024 Tsinghua PBCSF Globális Pénzügyi Fórum.  80 évvel Bretton Woods után elnevezésű konferenciának, amelyen Matolcsy György jegybankelnök a globális pénzügyi stabilitásra gyakorolt hatások. Gazdasági széttagoltság mérséklése és megelőzése témájú panelbeszélgetésen vett részt. A nemzetközi konferencia fókuszában a gazdasági és pénzügyi területek főbb kérdései. A kínai pénzügyi nyitás és a globális gazdasági

Matolcsy György jegybankelnök a panelbeszélgetés során kifejtette, hogy milyen kihívásokkal néz szembe jelenleg a nemzetközi monetáris rendszer. Melyek a lehetséges megoldások ezekre a kihívásokra.

A jegybankelnök kiemelte, hogy tanulni kell a gazdasági és pénzügyi ciklusok mintázataiból. Ezeket a tanulságokat összegezve a globális monetáris rendszert újra kell tervezni, hogy biztosítsa a globális pénzügyi stabilitást. Mivel a pénzügyi rendszer az alapja mindenfajta átmenetnek.

Hangsúlyozta, hogy a zöld és a digitális átállás két egymásba fonódó szerkezeti változás, amelyek új megközelítéseket igényelnek. A fenntartható pénzügyek pedig elvezetnek az új fenntartható világrendhez.

A konferencia elsődleges célja volt, hogy megvitassák a jelenlegi globális gazdasági és pénzügyi helyzet kihívásait. Melyek előrevetíthetik egy új nemzetközi gazdasági rend kialakulásának lehetőségét. Kínai programja során Matolcsy György találkozott a Fudan Egyetem rektorával, aki átadta a tiszteletbeli professzori kinevezést a jegybank elnökének.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#MNB #zöld_átállás #konferencia #pénzügyi_stabilitás

MNB

Forrás: www.mti.hu ,Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

gazdaság

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT SZOLGÁLTATÁSAINKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Egy hírlevél naprakész információkkal lehet hasznos, ezért fontos számunkra, hogy minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak ügyfeleink, partnereink a hetente készülő hírlevelünk által.  Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

termék
termék külkereskedelem

Termék-külkereskedelmi többlet

Márciusban 1,6 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, februárhoz képest az export és az import kiigazított volumene egyaránt 2,0%-kal csökkent. 2024. márciusban a  termék kivitel

TOVÁBB OLVASOM »
turizmus
turizmus

MTÜ: forgalmas volt a Pünkösd

MTÜ: az év eddigi legforgalmasabb hosszú hétvégéje volt a pünkösdi. Mintegy 280 ezer vendég csaknem 530 ezer vendégéjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken a pünkösdi

TOVÁBB OLVASOM »
bankrendszer
MNB

MNB: stabil a magyar bankrendszer

MNB: továbbra is stabil a magyar bankrendszer. A magyar bankrendszer továbbra is stabil, sokkellenálló-képessége erős, ugyanakkor a tavalyi kiemelkedő jövedelmezőség után a profitja 2024-ben csökkenni

TOVÁBB OLVASOM »