HÍREK

Kamatstop meghosszabbítására tett utalást az MNB alelnöke

Az MNB alelnöke a Világgazdaság konferenciáján arra tett javaslatot, hogy a kamatstopot a sérülékenyebb ügyfeleknél érdemes volna fenntartani.

Akiket leginkább érinthet a kamatstop kivezetése

  • hosszú futamidejű a hitelük
  • nagyösszegű a hitelük
  • JTM helyzetük jelentősen változna (jövedelemarányos törlesztő részlet)
  • negatív jövedelmi változás következett be

A 4-5%ról egy év alatt 10% környékére módosult hitelkamatok sok 10ezer Ft-os törlesztő részlet változást eredményeznének az ügyfeleknél, hitelösszeg függvényében persze.

A kamatszint növekedése, az MNB kamatpolitikája miatt, nem áll meg. Sok családnak az emelkedő törlesztő kifizetése gondot jelenthet majd.

A Zöldhitel Csoport meglévő hitelek kiváltása, új hiteligénylés során kínál teljeskörű megoldásokat. További információ www.zoldlakashitel.hu vagy 06303426308-as telefonszámon elérhető.

Forrás: Vilgágazdaság, Zoldhitel.hu

SZÉP kártya

MEGOSZTÁS

KORÁBBI HÍREK

zöld átállás
zöld átállás

Zöld átállás a nehéziparban?

GFM-államtitkár: a nehézipar jövőjét a zöld átállás jelenti   A magyar kormány álláspontja, hogy a nehézipar jövőjét Európában és Magyarországon is a zöld átállás jelenti

TOVÁBB OLVASOM »
vagyonbiztosítás
vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás

Kevesebb vagyonbiztosítás kötés a vállalatoknak Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítás konstrukciót kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

TOVÁBB OLVASOM »
ipari termelés
ipari termelés

Csökkent az ipari termelés

Az ipari termelés 2,6%-kal csökkent, viszont a legnagyobb súlyú járműgyártás 14,4%-kal bővült 2023 júliusában az ipari termelés volumene 2,6%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
KGFB

Növekvő KGFB kárkifizetések

MNB: lassult a kgfb-kárráfordítás növekedésének üteme   A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) kárkifizetései 10 százalékkal emelkedtek az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

TOVÁBB OLVASOM »
export import
export import

Csökkenő export és import

697 millió euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, miközben az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az export oldalon 16, az import oldalon 11%-kal csökkent

TOVÁBB OLVASOM »